PS Vita vanaf 22 februari in Europa

€249 voor Wi-Fi model, €299 voor 3G model.

De kogel is door de kerk, want vandaag hebben we van Sony te horen gekregen wanneer de PlayStation Vita, de opvolger voor de PSP, naar Europa zal afzakken. De nieuwe handheld zal vanaf 22 februari in Europa te koop zijn, terwijl de Vita op dezelfde datum in Afrika, Australië, Noord-Amerika en het Midden-Oosten eveneens in de winkelrekken te vinden zal zijn.

De PS Vita is op 22 februari beschikbaar vanaf €249,99 voor het Wi-Fi model en €299,99 voor het 3G/Wi-Fi model.

"PlayStation Vita is een geweldig apparaat en biedt bovendien de beste ervaring op gebied van portable gaming. De PS Vita's revolutionaire mix van functies en eigenschappen gecombineerd met de toegang tot social media levert een platform voor gamers om op een gehele nieuwe manier te gamen en in verbinding te staan met vrienden en de wereld om hen heen", zegt Jim Ryan, President and CEO, SCEE. "We zijn enorm trots een mobiel gaming systeem te kunnen introduceren dat meer biedt dan enig ander beschikbaar gaming systeem op de markt. De PS Vita is ontwikkeld om de ongelimiteerde game-ervaring te bieden waar het publiek om heeft gevraagd", aldus het officiële persbericht dat we vanmiddag in de bus kregen.

Wat voor spellen er tijdens de lancering van de PS Vita beschikbaar zullen zijn is echter nog niet geweten. Wel wist men in het persbericht te vermelden dat de volgende titels voor het apparaat in ontwikkeling zijn: LittleBigPlanet, Wipeout 2048, Resistance: Burning Skies, Uncharted Golden Abyss, Ubisoft's Assassin's Creed, EA Sports' FIFA en Activision's Call of Duty. De kans is groot dat enkele van deze spellen bij de lancering verkrijgbaar zullen zijn, al kunnen we dit dus niet met zekerheid zeggen.

Samen met de lanceringsdatum en het prijspunt bracht Sony ook de officiële technische specificaties van de PlayStation Vita naar buiten. Wij sommen het even voor jullie op:

 • Platform name: PlayStation Vita
 • Model number: PCH-1000 series
 • CPU :ARM Cortex-A9 core (4 core)
 • GPU: SGX543MP4+
 • Main memory: 512MB
 • VRAM: 128MB
 • External Dimensions: Approx. 182.0 x 18.6 x 83.5mm (width x height x depth) (tentative, excludes largest projection)
 • Weight: Approx 279g (3G/Wi-Fi model)Approx 260g (Wi-Fi model)
 • Screen (Touch screen): 5 inches (16:9), 960 x 544, Approx. 16 million colours, OLED Multi touch screen (capacitive type)
 • Rear touch pad: Multi touch pad (capacitive type)
 • Cameras: Front camera, Rear camera Frame rate : 120fps@320×240(QVGA), 60fps@640×480(VGA)Resolution : Up to 640×480(VGA)
 • Sound: Built-in stereo speakers Built-in microphone
 • Sensors: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer), Three axis electronic compass
 • Location: Built-in GPS (3G/Wi-Fi model only)Wi-Fi location service support
 • Keys / Switches :PS button Power button Directional buttons (Up/Down/Right/Left)Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square)Shoulder buttons (Right/Left)Right stick, Left stick START button, SELECT button Volume buttons (+/-)
 • Wireless communications: Mobile network connectivity (3G/Wi-Fi model only)3G modem (data communication): HSDPA/HSUPA, GSM/GPRS/EDGEIEEE 802.11b/g/n (n = 1×1)(Wi-Fi) (Infrastructure mode/Ad-hoc mode)Bluetooth 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)
 • Slots/Ports: PlayStation Vita card slot Memory card slot SIM card slot (3G/Wi-Fi model only)Multi-use port (for USB data communication, DC IN, Audio [Stereo Out / Mono In],
 • Power: Built-In Lithium-ion Battery: DC3.7V 2210mAhAC adaptor: DC 5V
 • Operating environment temperature: 5℃~35℃
 • Supported AV content format: Music-MP3 MPEG-1/2 Audio Layer 3, MP4 (MPEG-4 AAC), WAVE (Linear PCM)Videos-MPEG-4 Simple Profile (AAC), H.264/MPEG-4 AVC High/Main/Baseline Profile(AAC)Photos-JPEG (Exif 2.2.1), TIFF, BMP, GIF, PNG

En dat is wat we tot nu toe weten. Er blijft echter nog een grote vraag over: wat zullen de spellen voor de PlayStation Vita kosten? Hopelijk mogen we jullie daaromtrent binnen enkele dagen inlichten!

We kozen ervoor om wat footage van Uncharted: Golden Abyss, een aankomende PS Vita game, bij deze nieuwspost te plaatsen. Want het ziet er prachtig uit!

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread