Zet je PSP UMD's om in Vita-games

Voor een prijsje weliswaar.

Op een sales briefing van Sony in Japan werden folders uitgedeeld waarop stond hoe PSP-eigenaars hun UMD-collectie kunnen gebruiken op de PlayStation Vita. Tot nu toe was dit een heikel probleem aangezien de PS Vita wel degelijk backwards compatible is met de PSP maar niet in staat is om de UMD, het formaat waarop games verkocht werden in de winkels, te lezen. Gamers vreesden dus dat ze misschien hun hele collectie opnieuw zouden moeten kopen op de PSN-winkel.

Nu, dat klopt blijkbaar nog steeds half. Veel details zijn er nog niet voorlopig maar development chief van Sony Yoshio Matsumoto zei tegen Japans gamemagazine Dengeki PlayStation dat gamers hun UMD's opnieuw zouden kunnen downloaden op de Vita voor 'een speciale prijs'. Dus nog steeds iets kopen dus, maar hopelijk tegen een fikse korting.

Hoeveel het omzetten van je UMD's zal kosten is net zoals de prijs van Vita-games nog onbekend. Binnenkort zullen we hier echter ongetwijfeld meer informatie over ontvangen.

De PlayStation Vita lanceert in Japan nog voor het einde van dit jaar. Hier in Europa zullen we het systeem normaal gezien nog voor maart in de winkelrekken zien liggen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread