Werknemers bij Nintendo verliezen hoop

Tenminste volgens financieel analist.

Volgens de website 24/7WallSt is Nintendo één van de bedrijven waar de moed bij de werknemers in de schoenen aan het zinken is. De Japanse spellengigant staat namelijk in de lijst "Companies Where Employees Are Losing Hope", samen met zeven andere bedrijven waaronder Kodak, Best Buy en HP.

Volgens de site gaat de sfeer bij Nintendo verloren doordat het bedrijf steeds sneller ingehaald lijkt te worden door de concurrentie. "In de video console sector staat Nintendo achter Microsoft en Sony, in een tijdperk waarin de handheld gaming markt steeds meer en meer op smartphones te vinden is".

"De opkomst van Google Android is een grote aanmoediging voor ontwikkelaars om hun spellen voor dat platform te maken," aldus 24/7WallSt. "Het marktaandeel in 2010 van de Nintendo DS ging van 70 procent in 2009 naar 57 procent. De groei van Nintendo krijgt daarnaast klappen van de iPhone en iPad."

De website gaat verder door te zeggen dat "de toekomst er zelfs nog slechter uitziet. Nintendo zal tegen 2015 zo'n 70 miljoen 3DS-handhelds verkocht hebben, wat 21 miljoen minder is dan de 91 miljoen verkochte units van de DS op hetzelfde moment in diens levenscyclus."

24/7WallSt heeft met andere niet veel vertrouwen in de slagkracht van Nintendo. Wat denk jij?

ADVERTENTIE

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Fortnite Chapter 2 Season 2 releasedatum bekend

Game maak vanaf dan gebruik van het Unreal Engine 4 Chaos Physics System.

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Verder op de site...

Fortnite Chapter 2 Season 2 releasedatum bekend

Game maak vanaf dan gebruik van het Unreal Engine 4 Chaos Physics System.

Dying Light 2 release uitgesteld

Naar wanneer nog onbekend.

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread