Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Wat is de link tussen PS Vita en PS3?

Stream games + handheld als controller.

Met ondertussen honderd spellen in ontwikkeling voor de PlayStation Vita ziet de handheld er qua software niet slecht uit. Ook de specificaties van de hardware - met uitzondering van de batterij die slechts drie tot vijf uur meegaat - zijn niet van de poes. Maar hoe zit het eigenlijk met de mogelijkheid om de Vita te verbinden met de PlayStation 3?

Op die vraag gaf Sony tijdens de Tokyo Game Show een niet onaantrekkelijk antwoord.

Allereerst zal het mogelijk zijn om PS3-games op de Vita te spelen via streaming. Sony stelde deze functie voor door met Killzone 3, een spel voor de PlayStation 3, op de Vita aan de slag te gaan. Al hetgeen je op de Vita te zien krijgt kan door de PS3 naar de handheld verzonden worden via een WiFi connectie. Dit laat het toe om spellen gemaakt voor de TV-console van Sony overal ter wereld, in de palm van je hand te spelen.

De demonstratie rond deze functie verliep naar verluid grotendeels vlekkeloos, met slechts één moment van vertraging tijdens het spelen van Killzone 3 op de Vita. Hoewel dit allemaal erg indrukwekkend klinkt, zal de streaming functie niet meteen beschikbaar zijn, maar later aan de PS3 en Vita toegevoegd worden via een update. Bovendien zal deze magie niet met elke PS3-game werken. Sony liet weten dat ze de bijhorende toolkit later naar alle geïnteresseerde ontwikkelaars zullen sturen.

Daarnaast ontbreken er enkele knoppen op de handheld die wel op een DualShock 3 controller te vinden zijn. Sony zal dit probleem oplossen door die knoppen - met name de L2/R2- en L3/R3-toetsen - te verstoppen onder het achterste touchscreen van de PS Vita.

Ten tweede bevestigde Sony dat het wel degelijk mogelijk is om de aankomende handheld te gebruiken als een controller voor de PlayStation 3. Men toonde deze functie aan de hand van LittleBigPlanet, een spel dat men op een televisiescherm bestuurde met behulp van de Vita.

Dit doet uiteraard meteen denken aan de manier waarop Nintendo de Wii U tijdens de afgelopen E3 aan ons voorstelde. Die console zal eveneens gebruik maken van controllers met daarop een touchscreen. Nu blijkt dus dat je met een PlayStation 3 en PS Vita in huis een grotendeels identiek effect zal kunnen bekomen.

De PlayStation Vita zal in de eerste helft van volgend jaar uitgebracht worden in Europa. In Japan mag men al vanaf 17 december met de handheld aan de slag gaan.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties