De CEO van Quantic Dream, Guillaume de Fondaumiere liet op GamesIndustry zijn licht schijnen over tweedehands videogames. Volgens hem liep de Franse ontwikkelaar een goede tien miljoen euro mis door tweedehands verkopen van Heavy Rain.

De Fondaumiere: "Ik geloof dat de recessie gezorgd heeft voor een sterke verkoop van tweedehands games, zeker bij de AAA-titels. Volgens mij is dit het grootste probleem waar de industrie op dit moment mee te kampen heeft."

"Ik neem Heavy Rain als voorbeeld. Er zijn ongeveer twee miljoen exemplaren van verkocht, maar aan het aantal trophies kunnen wij zien dat er ongeveer drie miljoen gamers zijn die de game speelden. Dit zijn dus een miljoen mensen die de game speelden, zonder dat Quantic Dream er een cent van ziet. Het bedrijf verloor zo ongeveer vijf tot tien miljoen euro," aldus de Fondaumiere.

Heavy Rain ligt in de winkelrekken voor de PS3.

ADVERTENTIE

Reacties (1)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Heavy Rain

De regerende kampioen.

Heavy Rain komt naar PlayStation 4

'Heruitgave van een Quantic Dream-klassieker.'

Waarom Heavy Rain PlayStation-exclusief is

"Microsoft wilde de ophef over het kidnapping-thema niet."

"Heavy Rain kostte $40m, bracht meer dan $100m op"

Het spel durfde anders te zijn en bleek toch lucratief.