Quantic Dream loopt 10 miljoen euro mis

"Tweedehands is gevaarlijk voor de sector."

De CEO van Quantic Dream, Guillaume de Fondaumiere liet op GamesIndustry zijn licht schijnen over tweedehands videogames. Volgens hem liep de Franse ontwikkelaar een goede tien miljoen euro mis door tweedehands verkopen van Heavy Rain.

De Fondaumiere: "Ik geloof dat de recessie gezorgd heeft voor een sterke verkoop van tweedehands games, zeker bij de AAA-titels. Volgens mij is dit het grootste probleem waar de industrie op dit moment mee te kampen heeft."

"Ik neem Heavy Rain als voorbeeld. Er zijn ongeveer twee miljoen exemplaren van verkocht, maar aan het aantal trophies kunnen wij zien dat er ongeveer drie miljoen gamers zijn die de game speelden. Dit zijn dus een miljoen mensen die de game speelden, zonder dat Quantic Dream er een cent van ziet. Het bedrijf verloor zo ongeveer vijf tot tien miljoen euro," aldus de Fondaumiere.

Heavy Rain ligt in de winkelrekken voor de PS3.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread