Zampella/West-zaak gepland in mei

De grote clash met Activision komt eraan.

De rechtszaak tussen het duo Zampella/West en Activision gaat van start op 7 mei 2012. Dit meldt VG247.

De voormalige hoofden van Infinity Ward, Jason West en Vince Zampella, werden in maart 2010 ontslagen voor insubordinatie door Activision. Dit even na de zeer succesvolle release van Call of Duty: Modern Warfare 2. Het duo spande reageerde meteen door een rechtszaak in te spannen, waar ze voor 125 miljoen door aan onbetaalde royalties eisen en de rechten op Modern Warfare.

Activision sloeg terug met een eis voor een schadevergoeding van 400 miljoen dollar. Deze is gericht aan Zampella, West en Electronic Arts. De uitgever zou namelijk beide heren hebben proberen weg te plukken toen ze nog onder contract lagen bij Activision. Het is dan ook geen toeval dat de nieuwe studio van Zampella en West, Respawn Entertainment, hun eerst game maakt voor EA Partners.

Hoe de strijd ook afloopt, het belooft een spannende lente te worden in 2012 voor beide partijen.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread