Driejarenplan Blizzard voorziet 6 releases

Twee WoW en één Diablo III add-ons.

De COO van Activision Blizzard, Thomas Tippl, gaf vandaag meer uitleg bij het driejarenplan van Blizzard. Hoewel Blizzard erom bekend staat om games nooit uit te brengen voor ze af zijn, moet het sinds de fusie met Activision toch een soort driejarenplan opstellen.

Tippl verwacht dat Blizzard in de volgende drie jaar zes "proven property" games zal uitbrengen. Hiermee wordt bedoeld dat het om bestaande franchises gaat. Over de nieuwe MMO Titan werd dus met geen woord gerept. Volgens de geruchten zou die gepland staan voor de herfst van 2013, al geeft Blizzard geen commentaar.

De zes games waarover Tippl het had, bevinden zich in de gekende WarCraft, StarCraft en Diablo franchises. De eerste geplande release is natuurlijk Diablo III. Blizzard hoopt hem nog dit jaar te kunnen verkopen, al zijn hier al twijfels over. Daarnaast zou er tegen eind 2014 ook een Diablo add-on in de winkel moeten liggen.

Daarnaast zijn er natuurlijk nog de twee geplande StarCraft II add-ons, Heart of the Swarm en Legacy of the Void. Heart of the Swarm zou volgens Tippl in het midden van 2012 in de rekken moeten liggen.

De laatste twee games zouden dan verbonden zijn met World of Warcraft. Volgens Tippl zou Blizzard in de komende drie jaar twee WoW add-ons uitbrengen. Sinds het verschijnen van Cataclysm, de laatste uitbreiding, heeft Blizzard nog niets aangekondigd, maar het lijkt logisch dat ze aan een opvolger werken.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread