Blizzard heeft aan MCV laten weten dat World of Warcraft nog lang niet zijn piek bereikt heeft.

Volgens hun laatste finaciŽle rapport was er echter een daling van 600.000 abonnees naar 11,4 miljoen abonnees na een piek van 12 miljoen in 2010 toen de expansie Cataclysm werd gelanceerd. De groei in China en toekomstige lancering in BraziliŽ moet echter terug voor een stijging zorgen.

Vicepresident en managing director bij Blizzard, Michael Ryder: "Wij lanceren dit jaar nog in BraziliŽ en daar horen hoge verwachtingen bij. De cijfers uit het laatste kwartaal dateren ook nog van voor de lancering in China. De twee markten zijn echter veelbelovend. Daarnaast is er ook een nieuwe trial, waarbij mensen gratis tot level 20 spelen. De meeste mensen zijn dan voorbij de leercurve en blijven zo hangen."

Het ziet er dus naar uit dat wij het laatste van de meest succesvolle MMO ooit nog niet hebben gezien.

World of Warcraft: Cataclysm ligt nu in de winkels voor PC.

ADVERTENTIE

Over de auteur