Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Slechts enkelen hebben PSN opgegeven

Hack is ook deels goed geweest.

Kaz Hirai, de president van Sony, heeft tegen de Wall Street Journal verklaard dat slechts "een zeer klein percentage" van de gebruikers hun PSN-account heeft opgezegd. Hirai vond het echter nog te vroeg om conclusies te verbinden aan de informatie.

Daarnaast heeft CEO Howard Stringer aangegeven dat de hack, hoewel niet positief, best goed kan zijn voor de bescherming van de consument op lange termijn, omdat er nu veel meer aandacht is gekomen voor hackers.

"Onze zaak is helaas zo groots en de schaal van PSN is zo omvangrijk dat er heel wat aandacht naar uit is gegaan", zegt Stringer, "Op de lange termijn zal dat goed voor iedereen zijn, maar het is geen geweldige ervaring voor Sony geweest."

"We hebben geen reden gehad om aan te nemen dat onze beveiliging niet goed was en nu nog steeds niet, omdat er heel wat mensen naar kijken. We hebben geleerd dat we onze beveiliging gewoonweg moeten blijven verbeteren. We moeten het vertrouwen en de loyaliteit, die we mogelijk verloren hebben zien terug te winnen. Dat is onze doelstelling en die moeten we halen."

Stringer voegde er echter aan toe dat het niet mogelijk is om PSN 100% veilig te maken, en dat geen enkel systeem dat kan beloven in deze tijd. PSN kwam afgelopen week weer deels online.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
PS3
Over de auteur

Rutger Luiten

Contributor

Reacties