X360-versie L.A. Noire was 6 DVD's groot

Uiteindelijk zijn het er drie geworden.

Brendan McNamara, de grote baas bij ontwikkelaar Team Bondi, heeft in een interview laten weten dat de X360-versie van het deze week verschijnende L.A. Noire oorspronkelijk maar liefst zes DVD's in beslag ging nemen.

"We zijn altijd al ambitieus geweest," laat McNamara weten. "Net zoals Rockstar maken we gewoon erg grote games." Een understatement lijkt ons wanneer een spel enkel past op zes DVD-schijven, wat samen gelijk staat aan een minimale opslagcapaciteit van 28 gigabyte!

Uiteindelijk heeft Team Bondi het aantal DVD's voor L.A. Noire kunnen terugschroeven naar drie stuks, maar dat ging duidelijk niet van een leien dakje. "We hebben veel moeite gehad om alles op drie discs, en op één Blu-Ray voor de PS3-versie, te proppen. Maar we zijn erg trots op het eindresultaat!", aldus de man.

McNamara gaat verder door aan te geven waarom L.A. Noire zoveel plaats in beslag neemt. "Dit is een van de grootste en meest gedetailleerde werelden die wij - en Rockstar - ooit gemaakt hebben. En tel daarbij nog eens de opgenomen gesprekken van onze acteurs op, die samen ongeveer 21 uur lang zijn."

Hoewel de X360-versie van L.A. Noire drie DVD's in beslag neemt zul je slechts twee keer het schijfje moeten wisselen, en dat tijdens "natuurlijk aanvoelende pauzes" in het verhaal.

L.A. Noire is duidelijk een van de grootste blockbusters van het jaar, maar dat wisten we natuurlijk al zonder al het bovenstaande te horen te krijgen. Het spel verschijnt deze vrijdag voor de Xbox 360 en PlayStation 3.

De lanceringstrailer van L.A. Noire.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Microsoft koopt Activision Blizzard

Voor een recordprijs van 70 miljard dollar!

Deze games komen in de tweede helft van januari naar Xbox Game Pass

Hitman en Extraction staan voor de Death's Door!

Far Cry 6 review - Geen revolutie

Update: Pagan: Control DLC review.

Banjo-Kazooie komt deze week naar Nintendo Switch Online

De beer is terug op een Nintendo-console!

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread