Tiger Woods PGA TOUR 12: The Masters

Meesterlijke tijger?

Tiger Woods is ook dit jaar weer van de partij om gamers de schone kunst van het golfen bij te brengen. Maar nu de wereld erachter is gekomen dat de sportman ongeveer evenveel minnaressen als titels heeft, lijkt hij een beetje gestraft te worden. Tiger moet in de 2012-versie van de game namelijk de spotlight delen. Echter niet met een andere golfer, maar met het Masters-toernooi.

Dit is niet helemaal onterecht, want de Masters is het meest exclusieve golftoernooi wat er bestaat en is bovendien al jarenlang niet meer in een golfgame voorgekomen. Een groot privilege dus, wat EA niet ongemerkt voorbij laat gaan. Vanaf het moment dat je Tiger Woods PGA Tour 12 opstart is het namelijk duidelijk dat het dit jaar eigenlijk maar om één ding draait. Je wordt begroet met een introfilmpje dat vol staat van Tiger's Master-momenten, de menu's zijn helemaal aangepast aan het prestigieuze toernooi en de banen op de Augusta National Club (waar het toernooi gehouden wordt) zien er het best uit.

Ook de verschillende gamemodi ademen een en al Masters. Zo is er Master Moments, waarin je negen legendarische momenten moet naspelen. Je kruipt in de schoenen van zowel golfers uit de oude doos als hedendaagse helden; de momenten stammen namelijk uit de periode 1935 tot 2010. Wat oudere fans van de sport zullen zich ongetwijfeld de Eagle, gevolgd door twee Birdies van Jack Nicklaus herinneren. Natuurlijk komt Tiger Woods zelf ook in deze mode voor. In 2005 sloeg hij zeven birdies achter elkaar, een moment dat zeker nog eens herbeleefd mag worden. Het is een leuke mode, die met slechts negen momenten misschien wat aan de korte kant is. Denk echter niet dat je er snel doorheen bent. Het halen van een gouden medaille, door deze prestaties te evenaren of te verbeteren, is namelijk geen koud kunstje. Gelukkig kun je ook zilver halen door dicht in de buurt te komen.

Toch wordt Tiger Woods niet helemaal vergeten want hij heeft zijn eigen mode, Tiger at the Masters. Hier speel je alle vier de keren na dat hij er met de overwinning en het groene jasje vandoor ging. Deze modus is zo mogelijk nog pittiger dan de vorige, aangezien je op elke baan de prestaties moet evenaren. Lukt dit niet, al is het één enkele ronde, dan kun je opnieuw beginnen.

De Career-mode is natuurlijk ook aangepast naar het thema en is omgedoopt tot Road to the Masters. De opzet is echter grotendeels gelijk aan die van eerdere delen, met de uitzondering dat het nu gaat om het winnen van de 'Champions League van het golf'. Je maakt je eigen speler aan en begint als amateur wat toernooitjes te spelen, vervolgens moet je de Q-School doorkomen om toe te treden tot de PGA Tour. Speel je goed genoeg in de tour dan is het wachten op een uitnodiging om het heilige gras van Augusta National te mogen betreden.

Doordat je dit jaar toewerkt naar één specifiek toernooi is het doel wat duidelijker in je carrière. Het winnen van toernooien tijdens de PGA Tour is leuk, maar het gaat om dat fel begeerde, lelijke groene jasje. Tussendoor verdien je weer ervaringspunten die je kunt gebruiken om je speler beter te maken. Zo kun je de kracht van de drive verbeteren of de precisie bij het putten. En sleep je sponsorcontracten in de wacht om wat extra centen te vangen.

In totaal zijn er meer dan dertig courses die je tijdens je carrière afwerkt. Althans, wanneer je bereid bent om wat extra geld neer te tellen voor ongeveer de helft van de banen. Wanneer je namelijk aan het spelen bent en klaar bent om een nieuw toernooi te starten kan het zijn dat deze niet beschikbaar is. Aanvankelijk kun je namelijk van zestien courses gebruik maken. Wil je ook op de andere spelen dan zul je extra DLC moeten aanschaffen. Een vreemde en ietwat dubieuze keuze.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Valorant komt mogelijk ook naar consoles

Maar enkel als de game daar waardig wordt bevonden.

Valorant gids en tips voor beginners en gevorderden

Een verzameling van al onze Valorant tips voor startende spelers en oude rotten.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread