Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

UPDATE: Minecraft komt naar iPhone en iPad

Release later dit jaar.

Minecraft is maar één succesverhaal temidden van heel wat andere indiegames die de laatste jaren aansluiting vonden bij een groter publiek, maar het is zonder twijfel het verhaal dat het meest tot de verbeelding spreekt. Eén enkele ontwikkelaar werd miljonair met een game die nog geeneens het bètastadium voorbij is en dat enkel en alleen door de mond-tot-mondreclame over die "blokkerige game waarin je het zo gek niet kan bedenken of je kan het er bouwen."

Nu liet Marcus Persson, hoofd van Minecraft-ontwikkelaar Mojang, aan Gamasutra weten dat Minecraft later dit jaar de overstap zal maken naar iPad en iPhone. Er waren wel al enkele onofficiële applicaties te vinden op beide toestellen, maar Mojang stoomt nu dus z'n eigen officiële versie klaar.

De handheldversie zal niet iedere update krijgen die op PC verschijnt, maar wel diegene die 'werken' met het touchscreen van Apple's tablet en smartphone.

Terwijl het hele team zich klaarmaakt om naar de Game Developers Conference te trekken later deze maand, waar Minecraft genomineerd is in zes categorieën, staat er voor volgende week nog één nieuwe update op stapel. Een belangrijke nieuwigheid worden bedden, die als spawnpoint kunnen dienen zodat je nog onbevreesder je eigen wereldje in Minecraft kan verkennen.

Update: Niet echt onverwacht gezien het feit dat Minecraft een game is geschreven in de programmeertaal Java, zal Minecraft ook de stap naar Android zetten.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Minecraft

Video Game

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties