Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

UPDATE: Speel Portal 2 met PS Move controller

Wel nog wat problemen met integratie.

Update: De Move-ondersteuning die vandaag bevestigd leek, zal er toch niet komen, aldus Valve's Doug Lombardi. Volgens hem is er iets verloren gegaan in de vertaling naar het Engels van dit artikel met de Duitse Playstation-blog. De Duitse taal mag dan niet de meest genuanceerde zijn, maar als ons Duits ons niet in de steek laat, menen we daar toch wel degelijk iets te lezen van "volledige Playstation Move ondersteuning".

Fans van Portal 2 halen best een PlayStation 3 in huis, gezien die versie duidelijk uitgerust zal worden met de meeste extra's. We wisten al eerder dat enkel de PS3-editie van het spel uitgerust zal zijn met een cloud storage optie (je savegame kun je hierdoor van op elke console opstarten) samen met een code op Portal 2 volledig gratis voor de PC te downloaden. Mocht dat nog niet genoeg zijn smijt ontwikkelaar Valve vandaag nog wat goed nieuws op je bord.

Volgens Chet Faliszek, werkzaam bij Valve, zal de PS3-versie van Portal 2 namelijk ook nog eens Move support aan boord hebben. "Move is een compleet nieuwe ervaring voor ons, en hoewel Portal 2 met de speciale PS3-controller speelbaar zal zijn is deze besturing momenteel nog niet helemaal klaar".

Dat klinkt ons in de oren als een toekomstige patch voor Portal 2 waardoor het spel op een later tijdstip speelbaar zal zijn met de Move-controller.

Portal 2 zal voor de PS3, X360 en PC verkrijgbaar zijn vanaf 25 april.

Read this next