Nieuwe game Bungie is "space-MMO"

Geruchten zeggen: "WoW in de ruimte".

Vorig jaar, rond het einde van april, kwamen we te weten dat ontwikkelaar Bungie een tienjarige deal met uitgever Activision gesloten had. Samen zouden ze gaan werken aan een gigantisch nieuw spellenuniversum, wat meteen ook wou zeggen dat Reach de allerlaatste Halo-game was waaraan Bungie in opdracht van Microsoft meewerkte.

Ondertussen zijn we negen maanden verder, en we weten nog steeds niet precies aan wat voor game Bungie aan het werken is. Officieel tenminste.

Volgens de laatste geruchten zou de nieuwe IP van Bungie de naam "Destiny" dragen, en een massive-multiplayer online first-person shooter (MMOFPS) worden. Andere bronnen geven dan weer aan dat het project de werknaam "Tiger" draagt.

Interessanter dan dat is de manier waarop een zogenaamde ex-werknemer bij Bungie het aankomende spel beschrijft als "WoW in de ruimte". Destiny/Tiger zou gebruik maken van een gloednieuwe grafische engine, terwijl er een "uniek online connectivity- en matchmaking systeem" geïmplementeerd zal worden.

Deze geruchten worden nog eens versterkt doordat Joe Staten, de man die bij Bungie instaat voor het schrijven van verhalen, vorig jaar op de GDC Online beurs vertelde dat hun volgende spel "een wereld bevat die er altijd voor spelers zal zijn". Dat klinkt verdacht veel als een verdoken aankondiging van een MMO, toch?

Het ideale moment voor Bungie en Activision om hun plannen bekend te maken lijkt ons de aankomende E3 te zijn. Eurogamer België zal begin juni met een volledige vloot richting Los Angeles afzakken om op onderzoek te gaan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread