Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Webseries over Dragon Age

Scenario en rol voor Felicia Day

Er komt dit jaar een nieuwe 'webseries' aan rond Dragon Age. Het scenario is van de hand van Felicia Day (bekend op het internet en omstreken door de fantastische webseries 'The Guild' - zeker eens bekijken!) die ook de hoofdrol op zich neemt. De nieuwe serie zal 'Dragon Age: Redemption' heten en uit 6 delen bestaan.

Het verhaal speelt zich af in Ferelden (de wereld van Dragon Age I en II). Het draait rond Tallis, een elf - assassin (de rol van Day), die vertrekt op een quest om een losgeslagen tovenaar halt toe te roepen. Onderweg verzamelt ze een 'party' rond zich, want de missie is natuurlijk onmogelijk alleen te voltooien.

Bioware's Greg Zeschuk was alvast vol lof over Day: "We are really, really excited to work with people like her who have a passion and appreciation for the content and a really good history of quality. That's who we want to work with." Volgens Day zelf zal de productie alvast de grenzen van web-based content verleggen. De serie werd vorige maand gefilmd in LA en de crew bevatte enkele grote namen (voor een webseries), waaronder Peter Winther als regisseur (hij was associate producer van Independence Day) en John Bartley (die meewerkte aan Lost) als hoofd cinematografie. Ook acteur Doug Jones (bekend van Hellboy en the Fantastic Four) had een rol. Day zei alvast dat het voor haar een droomproject was.

Dragon Age II komt eraan op 8 maart, maar of de webseries dan al beschikbaar zal zijn is twijfelachtig.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dragon Age II

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.
Reacties