Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Voorlopig geen Mirror's Edge 2

Ontwikkelaar is met andere dingen bezig.

In 2008 bracht EA in samenwerking met ontwikkelaar DICE het unieke, maar niet door gamers gewaardeerde Mirror's Edge uit voor de PS3, X360 en PC. De titel was aan de basis een first person actiespel, waaronder een nog nooit eerder geziene platform gameplay schuilging. DICE haalde de inspiratie daarvoor uit de free running/parcours sport die sinds enkele jaren ongelofelijk populair geworden is, maar waar we tegenwoordig niet veel meer van horen.

Dat laatste is eveneens van toepassing voor Mirror's Edge 2, een titel die in het verleden meerdere keren ter sprake kwam tijdens ontmoetingen tussen de pers en uitgever EA. Tot voor kort was de officiële statement steeds dat Mirror's Edge 2 "in ontwikkeling was" en dat er "een klein team bij DICE" aan het spel aan het werken was. Vandaag slaat EA de spiegel der hoop echter aan diggelen.

Het team dat achter gesloten deuren aan Mirror's Edge 2 aan het werken was is nu blijkbaar bezig aan een nieuw project binnen DICE, met als resultaat dat de ontwikkeling van het vervolg voorlopig stopgezet is. Merk zeker het woordje "voorlopig" op. John Riccitiello, de grote baas bij EA, liet in 2009 nog weten dat Mirror's Edge "een vervolg verdient".

Momenteel werkt ontwikkelaar DICE voor EA aan Battlefield 3 en Battlefield Play4Free, terwijl ze in samenwerking met Slightly Mad Studios helpen met de ontwikkeling van het aankomende Need for Speed: Shift 2 Unleashed. Al deze titels zullen dit jaar nog verschijnen, wat ons inderdaad doet geloven dat DICE het druk genoeg heeft!

Voorlopig geen vervolg voor het unieke Mirror's Edge

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Mirror's Edge 2

PS4, Xbox One, PC

Related topics
Over de auteur
Philip Cremers avatar

Philip Cremers

Contributor

Reacties