Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Interesse Activision in Take-Two?

Voorlopig enkel geruchten

Op verschillende gamesites (waaronder Gamespot en MCV) circuleert het gerucht dat Activision zou gaan voor een agressieve overname van Take-Two. De geruchten komen er na het recente schrappen van Guitar Hero, True Crime en Tony Hawk. Met de games van Take-Two zou Activision de gaten in zijn programmering kunnen opvullen. Tot het repertoire van Take-Two behoren onder andere games van Rockstar (GTA, Red Dead Redemption), Civilization, Borderlands, BioShock en XCOM. Daarbovenop is er nog 2K Sports dat heel wat bekende sportgames heeft zoals NBA2K11 en Top Spin.

Op de manier zou Acitvision in één klap een belangrijke concurrent worden van EA op de markt van de sportsgames. Bovendien zou het een morele overwinning zijn op hun grootste concurrent, want EA probeerde in 2008 al Take-Two over te nemen. Het bod van $2 miljard werd echter geweigerd door Take-Two.

Volgens dezelfde bronnen zou het voorlopig echter maar gaan om 'gesprekken' en dat is nog een eind af van een echt bod. We houden jullie zeker op de hoogte.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Related topics
Over de auteur
Korneel Deschamp avatar

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.
Reacties