Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Guitar Hero en True Crime geannuleerd

Maar extra studio voor Call of Duty.

Bobby Kotick, CEO van Activision, had heel wat interessants te vertellen tijdens het viermaandelijkse vragenuurtje voor de aandeelhouders van Activision. Hieronder een kleine samenvatting.

Het einde lijkt in zicht voor Guitar Hero. Een nog onaangekondigde nieuwe game in de reeks die dit jaar uit zou komen, werd afgelast. Oorzaak zijn de dalende inkomsten van dit soort muziekgames. Ook Harmonix, makers van Rock Band zullen dit kunnen beamen. De laatste telg van de Guitar Hero reeks raakte niet eens aan honderdduizend verkochte exemplaren, waar vier jaar geleden makkelijk de kaap van een miljoen en meer bereikt werd.

Eenzelfde lot is True Crime: Hong Kong beschoren en wel om de simpele reden dat "de game niet goed genoeg zou worden".

Activision zegt dat deze twee stopzettingen zo'n 7% van hun wereldwijde personeelsbestand zullen treffen, oftewel zo'n 500 mensen die zonder job zitten. Maar treurt niet, tegen het eind van het jaar zou een hele hoop nieuwe mensen aan het werk gezet worden aan enkele nieuwe projecten. Eén daarvan is Call of Duty. Nóg een Call of Duty.

Meer zelfs, ze hebben er een heuse nieuwe studio voor uit de grond gestampt. Beachhead werd -aldus Activision- opgericht om een online community en services te creëeren voor de fans. Er zou al meer dan een jaar aan het project gewerkt worden en meer details kunnen we binnenkort verwachten.

En passant kondigde men een nieuwe Call of Duty aan voor de Chinese markt die free-to-play wordt en op een microtransactiesmodel zal steunen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Guitar Hero: Warriors of Rock

PS3, Xbox 360, Nintendo Wii

Awaiting cover image

True Crime

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.
Reacties