Guitar Hero en True Crime geannuleerd

Maar extra studio voor Call of Duty.

Bobby Kotick, CEO van Activision, had heel wat interessants te vertellen tijdens het viermaandelijkse vragenuurtje voor de aandeelhouders van Activision. Hieronder een kleine samenvatting.

Het einde lijkt in zicht voor Guitar Hero. Een nog onaangekondigde nieuwe game in de reeks die dit jaar uit zou komen, werd afgelast. Oorzaak zijn de dalende inkomsten van dit soort muziekgames. Ook Harmonix, makers van Rock Band zullen dit kunnen beamen. De laatste telg van de Guitar Hero reeks raakte niet eens aan honderdduizend verkochte exemplaren, waar vier jaar geleden makkelijk de kaap van een miljoen en meer bereikt werd.

Eenzelfde lot is True Crime: Hong Kong beschoren en wel om de simpele reden dat "de game niet goed genoeg zou worden".

Activision zegt dat deze twee stopzettingen zo'n 7% van hun wereldwijde personeelsbestand zullen treffen, oftewel zo'n 500 mensen die zonder job zitten. Maar treurt niet, tegen het eind van het jaar zou een hele hoop nieuwe mensen aan het werk gezet worden aan enkele nieuwe projecten. Eén daarvan is Call of Duty. Nóg een Call of Duty.

Meer zelfs, ze hebben er een heuse nieuwe studio voor uit de grond gestampt. Beachhead werd -aldus Activision- opgericht om een online community en services te creëeren voor de fans. Er zou al meer dan een jaar aan het project gewerkt worden en meer details kunnen we binnenkort verwachten.

En passant kondigde men een nieuwe Call of Duty aan voor de Chinese markt die free-to-play wordt en op een microtransactiesmodel zal steunen.

Advertentie

Ga naar comments (2)

Over de auteur

Frederik Galle

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Gerelateerde content

Sony: 'PS5 games zijn niet speelbaar op PS4'

Maar laat PlayStation 4 voorlopig niet in de steek.

Metro Redux aangekondigd voor Google Stadia

Service neemt apocalyptische vormen aan.

Eerste nieuwe wapens Warzone Season 4 bekend

Wat je al niet leert uit een trailer.

Verder op de site...

Metro Redux aangekondigd voor Google Stadia

Service neemt apocalyptische vormen aan.

Sony: 'PS5 games zijn niet speelbaar op PS4'

Maar laat PlayStation 4 voorlopig niet in de steek.

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread