Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Game gelinkt aan aanslag in Rusland

Rara, wie is het?

De Russische media linken een scène uit Modern Warfare 2 aan de terroristische aanslag op de luchthaven Domodedovo in Moskou. Dit meldt de New York Times (dank u, Eurogamer.net).

In Russia Today vergelijkt men de aanslag met de reeds beruchte “No Russian”-missie. Er wordt bijvoorbeeld luidop afgevraagd of de terroristen niet getraind hebben met deze game. De Russische reporter legt hierbij ook de nadruk op het feit dat Modern Warfare 2 door Amerikanen werd ontwikkeld.

Walid Phares, een analist van Fox News, gaf in de reportage ook zijn mening: “Ik denk dat wie reeds geradicaliseerd is (zoals jihadisten of Al Qaeda) de games bekijken. Zij gebruiken games waarschijnlijk ook om te trainen.” In “No Russian” wordt er echter geen bomaanslag gepleegd, maar een gewapende raid op de luchthaven.

Eerder kwam Call of Duty: Black Ops ook onder vuur door de moordmissie op Fidel Castro. De voormalige president van Cuba zei toen het volgende: “Zulke games stimuleren sociopathisch gedrag bij Noord-Amerikaanse kinderen en adolescenten.”

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties