Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Mass Effect 2 (PS3) - extra's

Want PS3-bezitters verdienen iets meer!

Eén jaar na de release van Mass Effect 2 voor de Xbox 360 en PC is het lange wachten eindelijk voorbij. De game die vele harten wist te veroveren is er nu ook voor de PlayStation 3. BioWare weet echter niet alleen hoe ze kwaliteitsvolle games moeten maken, maar ook hoe ze een jaar van verwaarlozing moeten goedmaken. De PS3-versie bevat namelijk veel extra content die anderen niet meekregen bij de release. Laat we de extra's eens onder de loep nemen.

Omdat je savegame uit Mass Effect een rol speelt in Mass Effect 2 moest BioWare op zoek gaan naar een creatieve oplossing voor dit probleem. Ze gingen te rade bij Dark Horse Comics die de comics verzorgen die gebaseerd zijn op de franchise. Een interactieve comic is het resultaat. Het verhaal wordt mooi in beeld gebracht, met zes momenten waar er een keuze moet gemaakt worden. Beslis niet zo maar en denk goed na, want jou keuzes beïnvloeden de rest van je avontuur als Shepard.

Om de €60 compleet te verantwoorden staat er al een deel van de originele DLC op de disc. Zo ontvang je van in het begin het sterke en unieke Blood Dragon Armor. Voorts ga je op zoek naar gestolen goed, en dat met meesterdievegge Kasumi Goto in Kasumi - Stolen Memory. Daarnaast krijg je de kans om een onderzoekslab te verkennen in Overlord en jaag je op de mysterieuze Shadow Broker inLair of the Shadow Broker.

Als je nooit de 360- of PC-versie speelde zal je het misschien niet opmerken, maar de game draait nu al op de engine van Mass Effect 3. Hierdoor ziet de game er nog beter uit en is dit mogelijk de beste versie van de drie platformen. Ondanks de bewering van Microsoft dat zij de beste Mass Effect-ervaring kan aanbieden, komt dit enkel door het gemis van het origineel op de PS3.

Uiteraard krijgen de gamers ook toegang tot het Cerberus Network waar de resterende DLC en nog meer exclusieve DLC te vinden zijn. Een deel van de pakketten worden gratis ter beschikking gesteld. Zo heb je onder andere het Recon Operations Pack (€1,99), het Terminus Weapon and Armor Pack (gratis tot 23 februari) en de N7 Complete Arsenal Bundle (€7,99).

Je krijgt dus heel wat waar voor je geld, maar na het lange wachten mag dat wel. De game wordt een waar genot voor de talrijke fans van de PlayStation 3. Al is het maar om naar de goede voice acting te luisteren van onder andere Martin Sheen, Tricia Helfer en Seth Green.

Mass Effect 2 ligt vanaf nu in de winkelrekken voor de PlayStation 3. Uiteraard is het spel ook op de X360 en PC beschikbaar. Wat we van die versies vonden kun je in onze review lezen!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

Ontdek hoe we te werk gaan met onze reviews door ons reviewbeleid te lezen.

In this article

Mass Effect 2

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
PS3
Over de auteur

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Reacties