3DS is vanaf 25 maart te koop

Prijs ligt rond Ä250.

De kogel is door de kerk! De Nintendo 3DS zal vanaf 25 maart in Europa te koop zijn. Dat maakte Nintendo tijdens hun 3DS-persconferentie te Amsterdam bekend. In Amerika mag men de handheld twee dagen later, op 27 maart, in de winkelrekken verwachten.

Maar voor hoeveel euro gaat de nieuwe handheld over de toonbank? Daar kon Nintendo nog geen antwoord op geven. Volgens de PR-persoon die op het podium stond zal de prijs beslist worden door winkelketens, maar Nintendo zou ondertussen wel al een richtprijs doorgegeven hebben. Welke deze is maakte Nintendo echter niet bekend.

Tijdens een gelijkaardig persevent te New York liet Nintendo wel weten dat de 3DS in de Verenigde Staten voor $249,99 verkocht zal worden. Als we dat omrekenen komen we tot een slordige €185, maar dat dit ook daadwerkelijk de Europese prijs zal worden lijkt onwaarschijnlijk.

We proberen zo snel mogelijk enkele telefoontjes te plegen richting toonaangevende winkelketens om zo mogelijk van hen een antwoord te ontvangen.

Het voornaamste nieuws? Vanaf 25 maart is de Nintendo 3DS beschikbaar!

UPDATE: Volgens Eurogamer.net heeft de Britse winkelketen HMV laten weten dat ze de 3DS vanaf 25 maart verkopen voor £229.99, wat overeenkomt met €273.

UPDATE 2: Winkelketen Bart Smit heeft via z'n website bevestigd dat ze de 3DS in België zullen verkopen voor €249.99. Nu is het afwachten wat de andere Belgische retailers gaan doen. De handheld zal alleszins verkrijgbaar zijn in een blauwe en zwarte editie.

UPDATE 3: De webshop consoleshop vraagt €249 voor een pre-order van de 3DS. Bij deze kunnen we dus zo goed als zeker stellen dat de prijs in België ongeveer €250 zal bedragen. De officiële Belgische webstek van de handheld vind je hier terug.

Advertentie

Ga naar comments (8)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (8)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread