Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Amnesia verkoopt 200.000 exemplaren

"Boven alle verwachtingen"

Hadden de ontwikkelaars van Amnesia: The Dark Descent enkele dagen geleden alle redenen om te glunderen met hun drie nominaties voor het Indepent Games Festival, dan hebben ze er nu net een tweede bijgekregen. Amnesia ging namelijk bijna 200 000 keer over de virtuele en Russische toonbanken.

En dat zijn puike resultaten voor een indie-game die het zonder veel betaalde reclame heeft moeten stellen, enkel op PC uitkwam en nog geen vier maanden uit is. Al nuanceert men de zaak wel ietwat in deze blogpost door te zeggen dat zo veel als de helft van deze exemplaren voortkwam uit kortingen op Steam en consoorten.

"Maar dan nog, de verwachtingen lagen", aldus Frictional Games, "op 100 000 stuks en om dat te kunnen verdubbelen doet ons vertrouwen in de PC als platform erg toenemen. We hebben de online afzetmarkt voor PC-games heel wat zien groeien de laatste jaren en het eind is waarschijnlijk nog niet in zicht."

De toekomst zag er dan ook nooit beter uit voor Frictional Games dan nu. Concreet wil dit zeggen dat alle werknemers een deftig inkomen hebben en de studio zich niet gedwongen op de consolemarkt hoeft te begeven. Tot slot betekenen deze verkoopscijfers ook nog dat de ontwikkelaars voortaan kunnen slapen als roosjes, wij na het spelen van Amnesia daarentegen...

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Related topics
PC
Over de auteur

Frederik Galle

Editor EG Benelux

Weet dat zijn mama meeleest en wil haar via deze weg bedanken voor de lekkere boterhammetjes. Naast zijn middagmaal houdt deze frisse jongen echter voor ons ook het hele PC-gebeuren en de indiescene in de gaten.

Reacties