Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Stardock werft Civ V lead designer aan

Ook auteur Dave Stern krijgt contract

Stardock, ontwikkelaar van Elemental: War of Magic en ook eigenaar van Impulse (een digitaal downloadplatform à la Steam) heeft Jon Shafer aangeworven. Shafer verliet recent Firaxis Games, waar hij lead designer was van Civilization V.

Shafer moet helpen om de RTS Elemental: War of Magic uit het slop te trekken, nadat het vorig jaar een desastreuze launch kende. Het Team van Elemental wordt trouwens geleid door een oude bekende, namelijk Derek Paxton, ontwikkelaar van de Civ IV mod Fall from Heaven.

Later zou Shafer ook de kans krijgen om zijn eigen game te gaan ontwikkelen. Hij vertelt dat hij voor Stardock koos voor de vrijheid die de ontwikkelaar hem bood.

Stardock trok ook science fiction en fantasy auteur Dave Stern aan, vooral om aan 'heavy lore implementation' te doen in Stardocks volgende projecten. Hij is met andere woorden dus verantwoordelijk voor het verhaal. Stern maakte eerder al een 'lore book' voor Elemental.

Stardock lijkt alvast op de goede weg om zijn game beter te maken, want midden december kwam een enorme patch uit voor Elemental die enkele problemen oploste.

Read this next