Geen online meer voor enkele EA-titels

Games tellen voor amper 1% van publiek.

EA is van plan om binnenkort de online services van een aantal oudere titels te beŽindigen.

De eerste games die het spit moeten delven zijn The Lord of The Rings: The Battle for Middle-earth II en The Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth II: The Rise of the Witch-king voor de Xbox 360. Vanaf 11 januari zullen deze games geen online functies meer hebben. Reden hiervoor is dat EA's licentie om gebruik te maken van de wereld van Middle-earth op die datum verloopt en ze dus gedwongen zijn support ervoor te beŽindigen.

Vijf dagen later, op 16 januari, is het de beurt aan The Sims Carnival. Vanaf die dag zul je die game niet meer kunnen bereiken via www.simscarnival.com.

Op 8 februari moeten een hoop EA Sports-titels er dan weer aan geloven. Eigenaars van FIFA 07 (X360), EA Sports FIFA Manager 10 (PC), FIFA 09 Ultimate Team (PS3, X360) en Tiger Woods PGA Tour 09 (PS3, X360) zullen zich moeten haasten om nog een online potje multiplayer te spelen.

Niet dat je gemakkelijk tegenstanders zal vinden. Volgens EA tellen alle bovenstaande EA Sports-games samen voor amper 1% van EA's online activiteit en zijn de online services voor de games niet langer het geld en werk dat EA erin moet pompen waard en zetten ze hun IT'ers liever in voor populairdere games.

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carriŤre bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread