Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

HD Splinter Cell trilogie bevestigd

Die goeie ouwe Sam toch.

Ze kweken sneller dan konijnen, die HD-remakes. Sinds de succesvolle grafische facelift van de eerste God of War games vorig jaar, is dit de nieuwe trend die vrijwel alle uitgevers aanwenden om hun -al dan niet- klassieke titels nog een keertje aan de man te brengen.

En deze aanpak werpt duidelijk z'n vruchten af, want Ubisoft kondigde net aan dat ook de eerste drie Splinter Cell games binnenkort in hoge definitie speelbaar zullen zijn op Playstation 3. Meer details of een iets concretere datum dan "2011" wilde men nog niet kwijt.

Eerder verscheen al een gelijkaardige PS3-exclusieve heruitgave van de Prince of Persia trilogie en we weten dat ook Beyond Good & Evil in 2011 eenzelfde behandeling zal krijgen.

Wie de klassieke Splinter Cell trilogie om gelijk welke reden ook aan zich voorbij heeft laten gaan, kan met geen enkel excuus komen aandraven om dat een tweede keer te laten gebeuren. Sam Fisher is een icoon en de eerste Splinter Cell games zijn zonder twijfel enkele van de beste stealth-games ooit.

Read this next