Zijn de 3DS-cardridges 8GB groot?

Volgens Japans bedrijf alvast wel!

Wanneer de 3DS, de allernieuwste handheld van Nintendo, in Europa zal verschenen weten we nog altijd niet met zekerheid, en ook hoeveel duiten we op de toonbank zullen moeten kwakken voor dit draagbaar 3D-apparaat is niet bekend. De line-up van spellen die bij de lancering beschikbaar zullen zijn? Welke kleurtjes krijgt de draagbare console? Allemaal vragen waarop Nintendo simpelweg geen antwoord wil/kan geven, wat dus wil zeggen dat er nog heel wat vraagtekens rond de 3DS zweven.

Vandaag liepen we echter een interessant gerucht tegen het lijf. Volgens Macronix, een bedrijf met een vestiging in Taiwan waar men de cardridges voor de 3DS in opdracht van Nintendo maakt, is de opslagcapaciteit van de kaartjes serieus naar boven gehaald in vergelijking met de DS-informatiedragers.

Als we Macronix mogen geloven kan er namelijk een slordige 8 gigabyte op een 3DS-cardridge geplaatst worden! Om dit cijfer even te duiden: het grootste DS-kaartje dat momenteel op de markt te vinden is is 512MB groot, en een reguliere DVD-schijf kan 4,7GB aan informatie opslaan.

Het Taiwanese bedrijf voegde wel toe dat Nintendo blijkbaar ontwikkelaars van spellen voor de 3DS een initiële limitering zal opleggen in verband met hoeveel procent van de totale capaciteit ze mogen gebruiken. Twee gigabyte lijkt het maximum te worden, terwijl 1GB gebruiken het minimum gaat worden om een spel te mogen uitbrengen voor de nieuwe handheld. Waarom Nintendo deze regel in zou voeren is niet duidelijk, maar als dit daadwerkelijk zo is verwachten wij dat de Japanse softwaregigant in de toekomst de opslagdrempel op zal heffen, of verhogen.

Nintendo zelf heeft nog geen officiële commentaar op dit nieuws naar buiten gebracht. Ons lijkt een cardridge die 8GB groot is vooral handig te zijn om 3D-films op uit te brengen. Want inderdaad, ook dat soort entertainment mag je op de 3DS verwachten. En wie weet is het zelfs mogelijk om downloadable games (bijvoorbeeld uit de GBA-cataloog) op te slaag op de kaartjes?

De 3DS zal vanaf 26 februari in Japan beschikbaar zijn. Bekijk zeker het onderstaande filmpje eens voor een voorsmaakje van de spellen die voor de handheld zullen verschijnen.

Advertentie

Ga naar comments (1)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (1)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread