Kinect line-up Ubisoft

Bye bye couch potatoes.

Vorige week had Eurogamer België de kans om drie Kinect-titels uit te testen bij Ubisoft. Mijn eerste ervaring met de Kinect leerde mij alvast één ding, en dat is geen strakke jeansbroek dragen wanneer je de game speelt. En al zeker niet wanneer je een vecht-, fitness- en sportgame moet testen!

De eerste game die ik voor mij kreeg was Fighters Uncaged van het Belgische (!) AMA Studios. De game richt zich overduidelijk op de hardcore gamer met wat enkel omschreven kan worden als een klassieke fighter. In een geheim vechttornooi neem je het op tegen twaalf unieke tegenstanders, en dat in twintig unieke omgevingen.

Goed om te weten is dat je voor deze game niet moet rondlopen, maar gewoon op je plaats moet blijven staan. Je beschikt over meer dan vijftig bewegingen en combo's om je vijand tegen de grond te werken. Elke tegenstander heeft zijn eigen tactiek, maar zal ook jou tactiek proberen te doorgronden. Welke slagen en trappen je kan verkopen hangt af van hoe dicht je bij de tegenstander staat.

Wanneer je paarse balk aan de rechterkant van het scherm vol zit, moet je hard in je handen klappen om extra kracht te verkrijgen. Zo wordt het mogelijk om juist dat beetje extra energie te verkrijgen om je tegenstander helemaal af te maken.

Grafisch zag de game er zeker goed uit, maar zo af en toe kwamen de bewegingen toch niet echt vloeiend over. Desalniettemin begon ik steeds meer en meer te focussen op mijn tegenstander om hem compleet K.O. te kloppen. Met jou eigen lichaam als het wapen zal de game zeker de nodige aantrek vinden.

Daarna ging ik over naar een wel heel andere game, namelijk Your Shape Fitness Evolved. Dit is zowat de Wii Fit voor de Kinect, maar je moet er geen Balance Board voor aanschaffen. Tijdens je work out registreert de camera precies je houding en is bijsturen dus veel makkelijker dan wanneer alleen je zwaartepunt(en) wordt bepaald.

Met meer dan honderd oefeningen is er alvast een groot aanbod variërend van een stevige cardiotraining tot relaxerende tai chi. Ook de meer speelse minigames zijn zeker een aanrader. Ubisoft laat het echter niet bij maar honderd oefeningen en gaat naar verloop van tijd diverse DLC-pakketten op de markt brengen zodat je voldoende afwisseling krijgt.

Verder zijn alle standaardfuncties van een fitnessgame aanwezig. De optie om alles te personaliseren zorgt voor dat klein beetje extra, het is een detail maar vaak zit het in zulke toevoegingen. Al je progressie wordt bijgehouden om te zien hoeveel calorieën je nu uiteindelijk verbruikt en welke scores je behaalt hebt. Het is zelfs mogelijk om jou resultaten te delen met de community.

Met de fitness achter de rug kreeg ik echter nog geen rust, want er stond al direct MotionSports klaar. Met zes sporten en de daarbij behorende 40 onderdelen lijkt dit misschien weinig, maar je zal deze game vooral in groep spelen. Het is meer een partygame in mijn ogen dan een echte sportgame, waar je het beste van geniet met wat bier, chips en grappen over hoe dik de kont van je voorganger nu echt is.

Om de een of andere reden wordt er naast American football, voetbal, boksen, skiën en deltavliegen ook nog gekozen voor paardrijden. Een rare keuze, maar dit ligt waarschijnlijk aan het feit dat Rare op hetzelfde moment met Kinect Sports uitkomt.

De minigames doen vooral denken aan de minigames van Wii Fit, maar hebben het voordeel dat je hele houding meetelt in het geheel. Zo wordt er bij het schansspringen niet alleen naar je benen gelet, want zelfs de positie van je armen speelt een grote rol. Door de rode indicaties op je lichaam zie je ook in realttime waar er aanpassingen nodig zijn.

Na elke oefeningen krijg je ook enkele foto's te zien die tijdens het spelen zijn genomen. Zo wordt je (soms pijnlijk) geconfronteerd hoe je er uitziet wanneer je aan het gamen bent. Verder worden er foto's gebruikt van iedereen die op jou versie van MotionSports speelde om de menu's wat op te fleuren.

De line-up van Ubisoft is zeker niet slecht en biedt drie verschillende games aan met elk hun eigen doelpubliek. Als ik een gok moet wagen denk ik echter dat het vooral Your Shape Fitness Evolved is wat hoge ogen gaat gooien en als zoete broodjes over de toonbank zal gaan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Weyters

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread