Reden voor matige DS-software verkoop

Niet enkel piraterij, ook kwaliteit van games.

Nintendo-baas Satoru Iwata is niet vies van een gezonde dosis introspectie en heeft in een interview de matige verkoop van DS-games aangekaart. Zoals genoegzaam bekend is de DS een gemakkelijk slachtoffer van piraterij en dit drukt de verkoopcijfers van DS-games.

Volgens Iwata is dit echter niet de enige factor voor de kabbelende verkoop van DS-games, want ook de kwaliteit van de DS-games de laatste maanden laat te wensen over. De head honcho van het Japanse bedrijf zegt dat Nintendo consumenten moet overreden om hun geldbeugel terug boven te halen voor kwalitatieve spellen en daarom moet de spelgigant de aandacht trekken van de gamer. Als voorbeeld haalt Iwata-san het spel Art Academy aan dat al maanden in de top van de verkoopslijstjes staat.

Toch is piraterij één van de grootste zorgen bij Nintendo en met de lancering van de 3DS willen ze nieuwe maatregelen treffen om piraterij tegen te gaan.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Gert Heiremans

Gert Heiremans

medewerker

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread