We kennen Harmonix vooral van titels als Guitar Hero (de eerste twee delen tenminste) en Rock Band, terwijl ze binnenkort met de Kinect game Dance Central op de proppen zullen komen. In het verleden maakte de ontwikkelaar echter al naam met Frequency en Amplitude, twee regelrechte PS2-klassiekers van formaat. Mensen die deze titels graag zouden willen terugzien in een nieuw jasje krijgen vandaag alvast wat positief nieuws te horen.

Alex Rigopulos, de baas bij Harmonix, liet tijdens een interview namelijk weten dat hij interesse heeft om beide spellen in de toekomst opnieuw van onder het stof te halen. "Het korte antwoord is ja, absoluut!", was de respons die hij gaf op de vraag of er nog mogelijkheden waren om Frecuency en Amplitude terug te brengen.

"Die vroege spellen liggen ons nauw aan het hart. We houden van die games, maar de laatste jaren hebben we onze focus naar andere titels verplaatst," vulde Rigopulos aan. "Rock Band draait rond rockmuziek. Dance Central heeft de luxe om zich op meerdere muziekgenres toe te spitsen, maar als je het hebt over rhythm-action-type games met een focus op de elektronische muziek, dan is dat iets waar we in de toekomst zeker op willen terugkomen."

Voorlopig dus nog geen concrete plannen, maar het feit dat Harmonix zin heeft in nieuwe delen van Frequency en Amplitude stemt ons alvast positief. "Of een compleet nieuwe game waarin we ons toespitsen op dat soort muziek" is volgens Rigopulos ook mogelijk.

Momenteel werkt Harmonix de laatste stukjes af van Dance Central, terwijl ze binnenkort ook Rock Band 3 op de markt zullen brengen. Wat we van die eerste titel dachten kun je lezen in een hands-on preview, terwijl er ook rond Rock Band 3 al een preview te vinden is op Eurogamer BelgiŽ.

ADVERTENTIE

Gerelateerde games

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Meer artikels van Philip Cremers