Taliban niet langer in Medal of Honor

EA vervangt ze door "Opposing Forces".

Van over heel de wereld kreeg uitgever EA het de voorbije weken zwaar te verduren omtrent de aanwezigheid van de Taliban in de multiplayer van Medal of Honor. Vandaag heeft EA echter besloten om de Taliban te verwijderen uit hun spel. Greg Goodrich, de executive producer van Medal of Honor, geeft uitleg bij de beslissing:

"Gedurende de voorbije maanden hebben we reacties van over heel de wereld ontvangen omtrent de multiplayer van Medal of Honor. We hebben feedback ontvangen van gamers, het leger, en vrienden en familie van de overzeese gestationeerde troepen. De meerderheid van alle reacties waren positief geladen. Hiervoor is het team achter Medal of Honor erg dankbaar," schreef Goodrich op het blog van het spel.

"Toch hebben we van diezelfde groep mensen ook bezorgde kreten ontvangen omtrent de aanwezigheid van de Taliban in de multiplayer van ons spel. Dit is een erg belangrijke kreet richting het Medal of Honor team. Het is een kreet waarnaar we moeten luisteren. Eentje waarvoor we veel respect hebben. Precies daarom, en omdat aan de basis van Medal of Honor het eren van Amerikaanse en geallieerde soldaten ligt, hebben we besloten om de naam van de tegenstanders in de multiplayer van Medal of Honor van "Taliban" naar "Opposing Force" te veranderen," aldus Goodrich.

"Deze aanpassing zal gamers niet direct beïnvloeden, net zoals deze verandering fundamenteel geen wijziging in de gameplay teweeg zal brengen. We doen dit om de mannen en vrouwen die tijdens hun dienst bij het leger de ultieme opoffering hebben gemaakt te eren. Deze franchise zal nooit, intentioneel of anders, de herinnering aan de slachtoffers bezoedelen. Aan iedereen die in dienst is - we appreciëren jullie, en bedanken jullie, en zien jullie niet als vanzelfsprekend. Aan alle mensen die momenteel hun plicht uitoefenen: blijf veilig en kom snel terug naar huis", waren de woorden waarmee Goodrich zijn tekst afsloot.

Een ongetwijfeld belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het videospel, eentje waarover we nog jaren zullen spreken.

Medal of Honor verschijnt op 15 oktober voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread