"Japanse developers vijf jaar achter"

Inafune richt pijlen op eigen werkgever.

Capcom-developer Keiji Inafune, bekend van onder andere Dead Rising en Lost Planet, heeft in een interview met de New York Times harde taal gesproken over de huidige staat van de Japanse gamesindustrie.

"Ik kijk rond op de Tokyo Games Show en iedereen maakt afschuwelijke games. Japan loopt zeker vijf jaar achter," zei hij in het interview.

"Capcom loopt met moeite mee. Ik wil bestuderen hoe Westerlingen leven en games maken die zij leuk vinden."

Onder druk van Inafune is Capcom de voorbije jaren zich meer op het westen beginnen richten, onder meer door oude franchises terug tot leven te wekken en door westerse developers te laten ontwikkelen. Onlangs werd echter bekend dat deze games, zoals Bionic Commando, het enorm slecht deden op de markt.

Het is nu aan Dead Rising 2, dat ontwikkeld wordt in Canada door Blue Castle Games, en de nieuwe DMC dat gemaakt wordt door het britse Ninja Theory om Capcom's nieuwe richting succesvol te maken.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Jasper Segers

Jasper Segers

Heel Belangrijk  |  Yahsper

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread