Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

"Japanse developers vijf jaar achter"

Inafune richt pijlen op eigen werkgever.

Capcom-developer Keiji Inafune, bekend van onder andere Dead Rising en Lost Planet, heeft in een interview met de New York Times harde taal gesproken over de huidige staat van de Japanse gamesindustrie.

"Ik kijk rond op de Tokyo Games Show en iedereen maakt afschuwelijke games. Japan loopt zeker vijf jaar achter," zei hij in het interview.

"Capcom loopt met moeite mee. Ik wil bestuderen hoe Westerlingen leven en games maken die zij leuk vinden."

Onder druk van Inafune is Capcom de voorbije jaren zich meer op het westen beginnen richten, onder meer door oude franchises terug tot leven te wekken en door westerse developers te laten ontwikkelen. Onlangs werd echter bekend dat deze games, zoals Bionic Commando, het enorm slecht deden op de markt.

Het is nu aan Dead Rising 2, dat ontwikkeld wordt in Canada door Blue Castle Games, en de nieuwe DMC dat gemaakt wordt door het britse Ninja Theory om Capcom's nieuwe richting succesvol te maken.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Dead Rising 2

PS4, Xbox One, PS3, Xbox 360, PC

DMC Devil May Cry

PS3, Xbox 360, PC

Related topics
Over de auteur
Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.
Reacties