Winst Capcom keldert

Ondanks Monster Hunter Tri en Ace Attorney.

In het afgelopen fiscale jaar (1 april 2009 t.e.m. 31 maart 2010) daalde het netto-inkomen van Capcom. Dit meldt Eurogamer.net.

De verkoop van software daalde met 27,3% tot een niveau van 779 miljoen dollar. Het netto-inkomen nam een duik van 73,1% en bedraagt “slechts” 25 miljoen dollar. Dit is het laagste niveau sinds 2004 toen er een verlies was van bijna 100 miljoen dollar.

Er zijn diverse factoren die meespelen. Zo was er het uitstel van enkel grote titels zoals Super Street Fighter 4 naar het volgende fiscale jaar. Games zoals Bionic Commando, Dark Void en Resident Evil: The Darkside Chronicles bleven dan weer onder de verwachting. De goede resultaten van Monster Hunter Tri, Resident Evil 5: Gold Edition en Ace Attorney Investigations: Miles Edgeworth beperkten de daling.

De volgende titel van Capcom die uitkomt is Dead Rising 2 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Maarten Weyters

Maarten Weyters

Editor Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread