Precies 25 jaar geleden bracht Nintendo één van de meest iconische games ooit op de markt: Super Mario Bros. Dit was toen nog op het originele Nintendo Entertainment System (NES). Vier consoles en 25 jaar later is Mario het meest beroemde personages uit de videogamesindustrie.

Twee jaar eerder verscheen hij al onder de naam Jumpman in Donkey Kong (1981) en later als Mario (1982) in de arcades, maar 13 september 1985 was de eerste maal dat hij verscheen onder de naam Super Mario. Sindsdien verscheen hij in zowat elk gamesgenre en sinds een paar jaar verschijnt hij zelfs vaak met zijn grote concurrent uit die tijd Sonic.

Er is echter één ding dat de tand des tijds goed heeft doorstaan: zijn uiterlijk. De dikke loodgieter verschijnt nog steeds met zijn rode pet, potige snor en rode overall. Het is dus eigenlijk een beetje het raden naar wat de prinses in hem ziet, maar dat is een ander verhaal.

Alvast proficiat Mario en mogen er nog eens 25 jaar bijkomen.

ADVERTENTIE

Over de auteur

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread

Gerelateerde content

Nintendo 3DS Virtual Console Roundup

Super Mario Bros! Wario Land! Kid Icarus! Metroid!

Replay of FastForward: Super Mario Galaxy

Gezocht: loodgieter in outer space.

Super Mario Galaxy 2

Een intergalactisch pretpark.

Nintendo 64 en Nintendo DS-games naar Wii U

Startende met Super Mario 64 en anderen.