Filmrechten Oblivion geregistreerd

Nog niet zeker of film er echt komt.

Bethesda Softworks werd een tijdje geleden overgenomen door de mediamagnaat ZeniMax Media en het ziet er naar uit dat die laatste niet alleen geïnteresseerd is in de games van Bethesda. ZeniMax Media heeft namelijk de rechten geregistreerd voor een mogelijke verfilming van Elder Scrolls IV: Oblivion. Dit spel werd door critici enthousiast onthaald omwille van zijn cinematische atmosfeer en epische magnitude. Genoeg redenen dus voor ZeniMax Media om er een verfilming van te maken.

De kans dat de Oblivionfilm er daadwerkelijk gaat komen, is echter gering. Verfilmingen van videogames dragen - niet geheel onterect - een negatieve connotatie met zich mee. Doom en Bloodrayne zijn slechts een kleine greep uit films gebaseerd op videogames die kritisch en commercieel erg slecht scoren. Vooral de Duitse regisseur Uwe Boll is heel erg bedreven in het creëren van dergelijke misbaksel. Ook big budget films zoals recentelijk Prince of Persia: The Sands of Time stellen teleur.

Mocht het project van de grond komen, verwacht men niet dat de preproductie van de film onmiddellijk zal starten.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread