StarCraft film mogelijk met juiste partner

Blizzard geeft James Cameron als voorbeeld.

Rob Pardo, een game designer bij Blizzard, heeft tijdens een interview laten weten dat hij een groot voorstander is van een film rond het universum van StarCraft - tenminste, mochten de juiste mensen zich aanmelden voor het project.

"We hebben bij Blizzard altijd interesse gehad in het brengen van onze games richting het witte doek of de televisie. We hadden in het verleden waarschijnlijk al een (TV)-film over StarCraft kunnen maken, maar het is voor ons van groot belang dat we de juiste partner vinden om mee samen te werken. Het moeten creatieve mensen zijn die naast talent ook een grote passie hebben voor onze producten. Dat is altijd de grote uitdaging voor ons geweest om zo iemand te vinden," aldus Pardo.

"Mocht James Cameron morgen bij ons aankloppen en vragen of we samen met hem een StarCraft film willen maken, dan zouden we dat contract waarschijnlijk wel ondertekenen," legde hij uit.

Het zal dus nog even wachten zijn totdat we de Zergs en consorten op het witte doek te zien krijgen, maar ondertussen is er wél een film rond World of Warcraft in de maak. Ook daaromtrent had Pardo wat te vertellen: "In het geval van Warcraft dook de juiste partij gelukkig wel op! Het is erg spannend om samen te mogen werken met Legendary Pictures, een studio waarvan wij denken dat ze in het verleden erg knappe, gelijksoortige films naar het publiek gebracht hebben."

Spijtig genoeg had de man niet meer nieuws rond de WoW-film, buiten dan dat het project momenteel nog steeds in de fase zit waarin het script geschreven wordt. Volgens de website IMDb zou de prent alvast 'Warcraft: The Rise of the Lich King' heten.

Advertentie

Ga naar comments (3)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (3)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread