BioShock misschien ooit terug in Rapture

Big Daddy in Infinite heet Handyman.

Het is nog even wachten totdat het 2012 is, maar Ken Levine en zijn team bij Irrational Games wist ons een week geleden alvast een reden te geven waarom we nu al moeten uitkijken naar dat jaar in de vorm van twee woorden: BioShock Infinite. Vandaag duiken er weer enkele weetjes rond het spel op, te beginnen met een mogelijke terugkeer naar Rapture.

Toegegeven, dit alles heeft in principe weinig te maken met BioShock Infinite, maar toen Levine de vraag kreeg of we ooit opnieuw onder de zeespiegel richting Rapture (de setting van BioShock en diens vervolg) zullen duiken gaf hij het volgende antwoord: "Zeg nooit nooit! Vaarwel zeggen tegen Rapture was voor mij zeer, zeer moeilijk. Het was m'n hele leven. Ik heb geen kinderen; de stad voelt als mijn nageslacht aan. Ik voel een connectie tussen Andrew Ryan, Sander Cohen en mezelf - het is een zieke verbinding, maar ik voel het!"

Levine geeft aan dat hij voorlopig alles heeft kunnen communiceren omtrent Rapture wat hij kwijt wilde. "Ik bedoel, een mensenleven duurt lang. Maar ik zou een idee moeten krijgen dat me tot die beslissing zou drijven. Er moet een motivatie zijn om terug te keren naar Rapture," vertelde de man.

Relevanter is de commentaar die Levine gaf omtrent de Big Daddy achtige figuur die we in de eerste trailer van BioShock Infinite zagen opduiken. Blijkbaar heet dit personage "Handyman", gezien zijn voornaamste kenmerk zijn gigantische, porseleinen handen zijn.

"Oorspronkelijk zou Handyman klauwen hebben. Zijn eerste naam was dan ook "Clawman", met krabachtige mechanische handen." Levine zelf had blijkbaar een probleem met dit ontwerp omdat klauwen tijdens de eigenlijke gameplay van BioShock Infinite voor problemen zouden zorgen. "Aan de basis gebruik je klauwen om dingen te grijpen, en niet om objecten voort te duwen of om te slaan. Vooral dat laatste bleek voornaam te zijn, dus hebben we de klauwen vervangen door handen," aldus lead artist Shawn Robertson.

"Bovendien zien handen er gewoon enger uit dan klauwen. Het feit dat zijn handen van porselein gemaakt zijn geeft "Handyman" een menselijk karakter."

BioShock Infinite zal in de loop van 2012 in de winkelrekken te vinden zijn, en dat voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Tot die tijd kun je onze preview van op de Gamescom nalezen voor alle informatie tot nu toe over het spel.

De eerste trailer van BioShock Infinite, met daarin Handyman

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread