Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Arkham City krijgt eigen comicreeks

Overbrugt het verhaal tussen Asylum en City.

Het langverwachte Batman: Arkham City krijg vanaf mei een eigen comic. Dit nieuws werd bekendgemaakt door DC Universe.

Schrijver van dienst is Paul Dini, de auteur achter Batman: The Animated Series en beide games van Rocksteady Studios. Deze miniserie van zes nummers moet het verhaal tussen de games overbruggen en begint één jaar na Batman: Arkham Asylum.

Gevangenbewaarder Quincy Sharp wordt verkozen als nieuwe burgemeester van Gotham City en besluit om één wijk van de stad voor te behouden voor criminelen. Binnen deze omwalde wijk mogen zij alles doen, behalve ontsnappen. De dagelijkse leiding wordt in handen gegeven van dr. Hugo Strange, deze mad scientist weet echter de ware identiteit van Batman.

Naast een papieren versie wordt er ook simultaan een digitale versie uitgebracht voor $2,99. Verder worden er ook afwisselend kleine digitale tussenstukken van 8 pagina uitgebracgt voor $0,99. Lezers van de papieren versie krijgen deze pas te zien wanneer Batman: Arkham City gebundeld wordt in een collected edition.

De eerste twee nummers komen uit in de maand mei. Batman: Arkham City komt uit in het derde kwartaal van 2011 voor de PC, PS3 en Xbox 360.

Reacties