Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apple wordt Steam Box' grootste concurrent

Valve's Gabe Newell ziet Apple de huiskamer veroveren.

Valve's medeoprichter Gabe Newell vreest dat Apple producten heersen in de huiskamer voordat de PC markt haar intrede kan doen. Valve probeert winst te boeken in de vrijetijd - 'op de bank in de huiskamer' - van de alledaagse consument. Newell vertelde dit in een lezing aan The University of Texas' LBJ School of Public Affairs.

Newell erkent consoles niet als serieuze concurrent. Hij zegt dat Apple consoles "met gemak" voorbijstreeft. Console fabrikanten nemen aan dat de consument producten opnieuw kopen: compleet nieuwe hardware, nieuwe spellen of nieuwe uitvoeringen van oudere spellen en controllers. Zelfs het sociale netwerk van een console begint volgens Newell soms zonder vrienden.

De PC markt, en Valve's aankomende Steam Box in het specifiek, kennen deze nadelen niet. Ze bieden daarnaast grote voordelen, die voorheen niet zijn ingezet, Om goedkoper te blijven dan consoles, stelt Newell voor om gebruik te maken van hardware dat al in elk huis te vinden is, zoals een PC. Media, games en andere diensten hoef je niet langer te kopen voor elk verschillende apparaat -- de Steam Box gebruikt content die de consument al in huis heeft.

Getagged als
Over de auteur
Dirk Schuit avatar

Dirk Schuit

Zieltjesverliezer

Dirk is een Einzelgänger met een voorliefde voor co-op.

Reacties