Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apple maakt straks de iPad HD bekend

Kleine update, enorme resolutie.

Apple toont vanavond in San Francisco de nieuwe iPad aan de wereld maar in tegenstelling tot wat veel mensen verwachten zal het geen iPad 3 worden maar een iPad HD. Dat heeft een zeer betrouwbare bron gezegd tegen VentureBeat.

Net zoals de iPhone 4S wordt de iPad HD dus een kleine update. De naam komt van het nieuwe scherm dat maar liefst een dubbele resolutie heeft: 2048x1536 tegenover de 1024x768 die de iPad 2 nu heeft. Welke verdere updates de iPad HD zal hebben is nog niet bekend.

Ook developers die rondlopen op de Game Developers Conference, momenteel ook gaande in San Francisco, nemen het nieuwe scherm met verhoogde resolutie als een zekerheid. "Ik denk dat morgen elke game developer zich zal moeten haasten om nieuwe versies met hogere resoluties van hun games op de App Store te zetten," zei Giordano Bruno Constaible van PopCap op het podium.

Dat we nu een iPad HD krijgen komt ook overeen met berichten uit januari die zeiden dat we in maart een kleine upgrade zouden krijgen en dat de echte iPad 3 in oktober zou verschijnen.

VentureBeat hoorde ook dat Apple bezig was met het kopen van kleinere iPad-schermen van 7.1 inch. Wordt de iPad-lijn gesplitst in een iPad HD met een scherm van 10 inch van hoge resolutie en een normale, iets kleinere iPad met een resolutie van 1024x768? We zullen het snel weten!

De conferentie van Apple start vanavond om 19u onze tijd.

Getagged als

Over de auteur

Jasper Segers avatar

Jasper Segers

Heel Belangrijk

Jasper nadert een decennium-lange carrière bij Eurogamer en leidt tegenwoordig dit zooitje ongeregeld. Staat zowel bekend om zijn gebrek aan geduld met games als om zijn liefde voor The Witness en Europa Universalis. Ook heeft hij veel sterke meningen over films.

Reacties