Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apple brengt augmented reality headset van 3500 dollar uit

Professionele visie.

Apple heeft zijn langverwachte augmented reality headset voorgesteld. De Vision Pro komt begin volgend jaar uit en kost maar liefst 3500 dollar. Een prijs in euro is er nog niet, maar reken maar op een bedrag boven de 3000 euro.

Volgens CEO Tim Cook is de Vision Pro 'het eerste Apple-product waar je door kijkt, in plaats van naar'. De bril ondersteunt zowel virtual reality - waarbij je een volledig andere wereld te zien krijgt - als augmented reality, waarin er een laagje bovenop de werkelijkheid wordt geprojecteerd.

Zo kun je vanuit je zetel apps projecteren die je met je vingers, ogen en stem bestuurt. Indien nodig kun je ook een traditioneel keyboard of trackpad gebruiken.

Met de headset kun je daarnaast ook films in 3D bekijken en ruimtelijke foto's en video's maken. Bij de release worden er meteen ook meer dan 100 Apple Arcade games ondersteund. Er is ook een functionaliteit die je gezicht scant om een avatar te maken.

De Vision Pro bevat een M2-processor en twee projectieschermen die 'allebei beter zijn dan een 4K-televisie'. De headset is daarnaast voorzien van twaalf camera's, vijf sensoren en en zes microfonen.

Bij de release begin 2024 zal het toestel enkel in de Verenigde Staten beschikbaar zijn. In de loop van volgend jaar komt de headset ook in de rest van de wereld uit.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties