Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apple bant klonen van App Store games

Oa. Plants vs. Zombie, Angry Ninja Birds en Temple Jump.

App Store ontwikkelaar Anton Sinelnikov is het brein achter opmerkelijk herkenbare games als Plants vs. Zombie, Numbers with Friends, Angry Ninja Birds en Temple Jump. Het is vandaag zijn beste dag niet, want er werden maar liefst 57 van zijn 68 games verwijderd door Apple.

Het is de eerste grote actie die Apple onderneemt tegen copycats, waarschijnlijk moet Sinelnikov een voorbeeld stellen. Tegenwoordig duiken verdacht gelijkaardige games steeds vaker op. Onlangs klaagde Triple Town ontwikkelaar Spry Fox zijn oorspronkelijke uitgever Lolapps aan, omdat die laatste na de release van het spel met het bijna identieke Yeti Town op de proppen kwam.

Verder kreeg ook mobiele gamesgigant Zynga heel wat kritiek over zich heen omdat het zijn eigen versie van Tiny Tower lanceerde, Dream Heights. Mole Kart, dat vorige maand verscheen en nog steeds in de App Store te vinden is, lijkt dan weer enorm op Mario Kart.

Mole Kart.

Getagged als

Over de auteur

Odin van Schoote avatar

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Reacties