Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends beste wapens: dit zijn onze aanraders voor Season 5

Met deze wapens ben jij de volgende Champion!

Wat de beste wapens in Apex Legends zijn is één van de belangrijkste dingen die je moet weten als je het spel wat serieuzer wil gaan spelen. Of gewoon als je wil pochen met je kennis tegenover je vrienden.

Op deze pagina staat alles wat je moet weten: de beste wapens, essentiële wapen stats, en onze aanraders in elke categorie.

Voor we daar echter aan beginnen, moeten we eerst een korte uitleg geven over wat al die stats betekenen en context geven over alle wapens in Apex Legends en in welke situatie elke categorie van wapen het beste werkt. Voor je het weet ben je echt een expert in de Apex Legends wapens!

Op deze pagina:

Laatste update - 13 mei 2020: Zoals alle Apex Legends spelers wel weten, worden de gouden wapens met volledige kit elke season uitgeroteerd. Season 5 verandert zaken aan de Longbow DMR, Hemlok, Spitfire, EVA-8, Peacekeeper en RE-45. Deze zijn nu ook allemaal veranderd naar een gouden wapen.

Apex Legends wapens en damage uitgelegd

Apex Legends heeft een heleboel wapens waar je uit kan kiezen, en wat het beste wapen is komt neer op jouw stijl. Kies je ervoor om te snipen vanop lange afstand, of kijk je liever iemand in de ogen tijdens een gevecht?

Wat je ook het liefste doet, hieronder vindt je een overzicht van de beste wapens per categorie. Apex Legends voert regelmatig updates door met nieuwe buffs en nerfs voor wapens, dus deze kunnen mettertijd veranderen.

Je kan je wapen inspecteren (en een beetje ronddraaien) door links op de D-pad in te houden of op de N-toets van je toetsenbord te drukken.

We weten ongeveer wat de fire rate is van elk wapen, en we houden hier rekening mee voor onze beste wapens aanraders. Maar als je zelf een beslissing wil maken, lijsten we ook de stats van alle wapens op zodat je zelf een beslissing kan maken.

Hier zijn een aantal andere zaken die je moet weten voordat je je begeeft in de cijfers. Hier is een kort overzicht van essentiële zaken:

  • Maximum HP voor elk personage is 200: 100 health als basis plus 25 health voor elk shield level (de beste shields, paarse en gouden shields, zijn +100 health).
  • Helmen geven je geen extra HP, maar ze maken je wel resistenter tegen headshots, afhankelijk van welke helm je op hebt.
  • Sniper Rifles hebben nu hun eigen ammo. Dit heet sniper ammo en ze hebben een blauwe kleur.
  • in de damage stats tabellen hieronder: als een wapen burst damage doet, dan noteren we de damage die één kogel doet van die burst fire. Net zoals we ook de damage van één kogel nemen voor volautomatische wapens.
  • Voor shotguns of de Triple Take, wapens die 'gespreid' schieten over een groter oppervlak, tellen we de damage als alle projectielen die het wapen verlaten, raak schieten.
  • Veel, maar niet alle, wapens kunnen meer ammo dragen in hun magazine als je attachments vindt tijdens het looten. Dat kan die wapens wel een stuk nuttiger maken, dus het is zeker de moeite om extended magazines te zoeken, ookal is het niet meteen voor je eerste keuze van wapen.
  • Je kan de damage van een wapen zien in-game. Er zijn verschillende settings die je kan activeren in de menu's maar standaard toont het de totale damage van al je hits in een burst fire. Eén enkel damage nummer zal updaten als je nog eens raakt schiet (bijv. van 16 naar 32 naar 48, etc)
  • Deze damage heeft ook een kleurcode. Die komt overeen met de armour van je vijand. Dat is handig om te weten. Geel staat voor headshots, paars voor paarse of gouden shields, blauw voor blauwe shields, wit voor normale shields en rood voor damage die je geeft als je vijand geen shields (meer) heeft. Als je de shields van je tegenstander breekt, hoor je dit ook in-game.
  • Wapens roteren elk seizoen. De Peacekeeper was in season 4 bijvoorbeeld een normaal wapen, en had daardoor ook weinig bijzondere stats. In season 5 zit de Peacekeeper in care packages, en heeft hij ook betere stats.

Nu we dat achter de rug hebben, kunnen we beginnen met de nummers en details van alle wapens die we tot hiertoe ontdekt hebben. Per categorie geven we ook mee wat wij het beste wapen vinden.

Bekijk op YouTube

Beste Sniper Rifle in Apex Legends aanrader: Kraber.050-Cal

Eerder zeiden we dat de Sentinel de beste sniper rifle was omdat je er snel mee de shields van het vijandelijke team kon breken, en meteen hun HP afnam.

De headshot damage van de Kraber is echter zo sterk dat je met één hit je tegenstander uitschakelt. Daar kan niets tegen op!

Apex Legends Sniper Rifle damage stats:

Sniper RifleAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageZeldzaamheid
Kraber .50-CalSpecialBolt-Action4145297Supply Pods
Triple TakeSniperSingle569138Normaal
Longbow DMRSniperSingle555118 Normaal
Charge RifleSniperSingle490116 Normaal
SentinelSniperSingle465130 Normaal

Beste SMG in Apex Legends aanrader: Prowler

De R-99 en de Alternator hebben beide een auto fire-rate type met een vrij goede fire-rate, maar beide vallen in het niets in vergelijking met de Prowler.

De terugslag van de Prowler is niet fantastisch, maar de burst van vijf kogels is erg krachtig, ook op lange en medium afstand.

De body damage is ook geweldig, wat leuk meegenomen is voor spelers die moeite hebben met headshots in het heetst van de strijd.

Apex Legends SMG damage stats:

SMGAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageZeldzaamheid
ProwlerHeavyBurst van 5201421Normaal
AlternatorLightAuto191322Normaal
R-99LightAuto181118Normaal

Beste Assault Rifle in Apex Legends aanrader: R-301

De R-301 is een wapen waar je niets fout mee kunt doen. Hij doet het goed op medium afstand en van dichtbij, en de drop-off rate van kogels is goed genoeg dat je niet meteen naar een sniper rifle snakt.

De damage dat ie doet is ook consistent, en zelfs als je niet door de sight kijkt, kan je vijanden uitschakelen als je er niet compleet naast schiet.

Apex Legends Assault Rifle damage stats:

Assault RifleAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageZeldzaamheid
G7 ScoutLightSingle103468Normaal
Hemlok Burst ARHeavyBurst / Single182244 Normaal
R-301LightAuto / Single181422 Normaal
VK-47 FlatlineHeavyAuto / Single201938 Normaal
DevotionSpecialAuto541734Supply Pods

Beste LMG in Apex Legends aaanrader: L-Star

De L-Star was vroeger een speciaal wapen, met unieke ammo en was enkel beschikbaar in supply pods.

Het was toen een goede LMG, maar de beste? Die titel behoorde toe aan de Spitfire. Nu de L-Star de Devotion vervangt als Energy wapen, zal je damage kunnen doen aan een veel hogere fire rate. Daarmee krijgt de L-Star een grote voorsprong op de andere LMG wapens.

Apex Legends LMG damage stats:

LMGAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageNormaal
M600 SpitfireHeavyAuto351836 Normaal
L-StarEnergyAuto401836 Normaal
DevotionSpecialAuto541734Supply Pods

Beste Shotgun in Apex Legends aanrader: Peacekeeper

Nu de Mastiff terug een simpel standaard wapen is, is die veel damage kwijt. In ruil heeft ie wel meer kogels gekregen.

Toch moet de Mastiff zijn plaats af staan aan de Peacekeer. Wat een geweldig wapen met steeds hoge damage, waar je ook mikt.

Apex Legends Shotgun damage stats:

ShotgunAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageZeldzaamheid
MastiffSpecialSingle66596Supply Pods
PeacekeeperShotgunPump action5110143Supply Pods
EVA-8 AutoShotgunAuto86380Normaal

Wil je meer weten? Start eens bij de 55 Apex Legends tips die we voor je hebben. Ook maken we je wegwijs in de Apex Legends map en vertellen we je alles over de Apex Legends characters. Op zoek naar de beste loot? Hier vind je de beste wapens en attachments in Apex Legends of de beste gear, granaten en health items in Apex Legends.

Beste Pistol in Apex Legends aanrader: Wingman

De Wingman is altijd het pistol geweest dat elke tegenstander rechtsomkeer doet maken. En dat is nog steeds zo, ondanks de meest recente veranderingen.

Oké, de Wingman heeft een lage rate of fire, maar de damage is ongelooflijk, en als je goed kan mikken, is het meteen game over voor je tegenstander.

Apex Legends Pistol damage stats:

PistolAmmo TypeFire Rate TypeMag SizeBody DamageHeadshot DamageZeldzaamheid
WingmanHeavySingle64590Normaal
MozambiqueShotgunPump action34566 Normaal
P2020LightAuto101319 Normaal
RE-45 AutoLightAuto161116 Normaal

En dat waren onze aanraders voor de beste wapens in Apex Legends! Als je meer info wil, kan je altijd terecht bij onze Apex Legends gids met tips!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties