Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends The First Piece: zo voltooi je de eerste Hunt

Zo krijg je het eerste Artefact piece in handen.

The First Piece in Apex Legends is een quest die geïntroduceerd werd op 19 mei 2020 als deel van Apex Legends Season 5.

De quest is de eerste van negen Hunts die beschikbaar zullen worden tijdens dit season. Je kan ze solo of met vrienden spelen, en het doel is om Artefact pieces te verzamelen. De quest sluit aan op het verhaal van Loba, het nieuwe personage in Apex Legends.

Deze pagina legt uit hoe je The First Piece start door Treasure Packs op te rapen, en vervolgens leggen we uit hoe je de quest voltooid.

Op deze pagina:

Op zoek naar meer advies over de game Onze pagina met de Apex Legends beste wapens!

Hoe start je The First Piece in Apex Legends

Elke Hunt vereist dat je eerst een aantal Treasure Packs verzameld voordat je de Hunt effectief kunt starten.

Voor The First Piece, de eerste Hunt van Season 5, moet je 5 Treasure Packs verzamelen.

Aangezien je maar één Treasure Pack kunt oprapen in een periode van 24 uur, betekent dit dat het minstens vijf dagen duurt voordat je deze Hunt kunt starten.

Wanneer je 5 Treasure Packs hebt, ga je naar het 'Quest' gedeelte in de lobby en selecteer je de missie linksonder in het 'Story Progress' scherm.

Hoe voltooi je The First Piece in Apex Legends

The First Piece quest is vrij simpel. Volg de markers op het scherm door de tunnel, voorbij de opslagplaatsen rechts van je om bij een hangar te komen met het artefact. Begin het extracten, verdedig het punt tot je het kan oprapen, en ren dan terug naar het eerste gebouw waar het dropship op je staat te wachten.

Er zijn natuurlijk een heleboel prowlers die je onderweg moet doden. Deze verschijnen voor het eerst halverwege de tunnel en zullen tot je het dropship bereikt met het artefact in de hand in golven blijven aanvallen.

Hier zijn wat tips om The First Piece te voltooien:

 • Je hebt maar acht minute om The First Piece te voltooien, maar dat is genoeg tijd om alle Prowlers te doden, de drop ship te bereiken, en verschillende loot caches te openen onderweg.
 • De meest nuttige loot caches zijn de twee op de bovenste weg in de tunnel (daar heb je wat Mozambique upgrades) en de loot cache in de eerste opslagplaats wanneer je uit de tunnel komt (bevat een Phoenix Kit). Onderweg vindt je ook wat blauw Armour op de grond.
 • Er is ook een loot cache bij de gebouwen achter het punt waar je start maar die zijn niet echt de moeite in de beperkte tijd die je hebt.
 • De Phoenix Kit gebruik je best pas wanneer je de Artefact hebt opgegraven, want dan zal je alle health en shields die je hebt hard nodig hebben om je dropship te bereiken. Dat is het moeilijkste stuk van de hele missie.
 • Het dropship zal op je wachten op het dak van het eerste gebouw dat je passeerde. Sprint erheen en wanneer je bovenaan de eerste trappen staat, neem je best even een moment om de prowlers achter je te doden voordat je naar de volgende verdieping gaat. Wanneer je op het dak zelf bent, komen er geen nieuwe vijanden meer en kan je vertrekken.
 • De Mozambique met upgrades is ideaal om Prowlers op afstand uit te schakelen met een paar kogels. Het duurt wel lang om te reloaden dus gebruik de P2020 tot de kust veilig is.
 • De 'molten' Prowlers leg je neer met één schot van je P2020 dus gebruik die wanneer ze beginnen te verschijnen terwijl je het artefact opgraaft. Dit wapen werkt ook goed op een afstand.
 • De prowlers moeten je maar een paar keer raken om je te doden, en omdat ze zo snel zijn is het moeilijk om te healen. Shields zijn sneller en dus beter dan syringes in dit geval. En blijf altijd op de uitkijk.
 • Vergeet niet dat als je solo speelt, je twee respawns hebt. Je verliest wel tijd omdat je terug moet keren naar de plek waar je gestorven bent.
 • Je kan niet spelen als Loba of Revenant omdat dat niet in het verhaal past.

Wil je meer weten? Start eens bij de 55 Apex Legends tips die we voor je hebben. Ook maken we je wegwijs in de Apex Legends map en vertellen we je alles over de Apex Legends characters. Op zoek naar de beste loot? Hier vind je de beste wapens en attachments in Apex Legends of de beste gear, granaten en health items in Apex Legends.

The First Piece beloningen in Apex Legends uitgelegd

Breng je de missie succesvol tot een einde, dan krijg je drie beloningen:

 • Een weapon charm
 • Het eerste Artefact piece
 • Meer informatie over het verhaal en de aanloop naar de volgende Hunt

Proficiat! Vergeet niet om Treasure Packs te blijven verzamelen zodat je klaar bent voor de volgende Hunt wanneer deze arriveert.

Bekijk op YouTube

Lees onze Apex Legends gids met tips voor meer advies!

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Redactie avatar

Redactie

Teamwork!

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!
Reacties