Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends Season 4 is in topvorm

Met Revenant op het vernieuwe World's Edge.

Wie dacht dat de battle royale-hype ondertussen was gaan liggen, is eraan voor de moeite. Fortnite en PUBG blijven namelijk immens populair, terwijl heftig naar de battle royale-modus 'Warzone' van Call of Duty: Modern Warfare wordt uitgekeken. Ook Apex Legends blijft overeind staan, zoals de komst van Season 4 mooi aantoont. Met een volledig nieuwe Legend en grote wijzigingen aan de map, is het een perfect moment om een stand van zaken op te maken.

Ontwikkelaar Respawn Entertainment was al langer aan het teasen dat Apex Legends een nieuwe Legend zou krijgen. Lang leek het dat dit Forge zou worden, een stoere vechtersbaas. Op het allerlaatste moment volgde er echter een plottwist en bleek dat Respawn de community op het verkeerde been had gezet. De nieuwe Legend is namelijk Revenant, een androïde-huurmoordenaar die op wraak uit is.

Zoals het de Apex-traditie betaamt, brengt deze Legend een unieke speelstijl met zich mee. Hij beweegt zich gehurkt veel sneller voort dan andere personages en steelt de show met zijn geweldige klimwerk, waardoor je plots véél mobieler bent dan voorheen. Bovendien zorgt zijn tactical skill ervoor dat vijanden hun vaardigheden niet kunnen gebruiken en tovert zijn ultimate skill een 'death totem' tevoorschijn voor teammates die zijn neergegaan. Reden te meer voor Respawn om hem 5% extra gevoeliger aan schade te maken, zodat de balans gegarandeerd blijft.

Cover image for YouTube videoApex Legends Season 4 – Assimilation Launch Trailer

Het is echter niet allemaal peis en vree, want de community heeft problemen met de hitboxes van Revenant ontdekt. Ondanks zijn dunne frame is het al te makkelijk om Revenant vanop een afstand te raken. Zelfs in beweging of gehurkt, blijft Revenant op dit moment een te makkelijke schietschijf. Het is nog wachten op een patch die Revenant minder fragiel maakt. Zodra die er echter is, telt hij ongetwijfeld als een waardevolle nieuwe Legend. Vooral wanneer je zijn opwaardse mobiliteit combineert met de nieuwe en krachtige bolt-action sniper rifle Sentinel, doen de mogelijkheden je watertanden.

Naast de komst van Revenant en de Sentinel huldigt Season 4 ook veranderingen aan de map in. Na de introductie in Season 3 van nieuwe map World's Edge, blijft deze voor Season 4 in rotatie - mét enkele interessante wijzigingen. De nieuwe 'point of interest' kun je in elk geval niet missen: de gigantische Planet Harvester in het midden van de map, die ervoor moet zorgen dat je je eender waar op de map eenvoudig kunt oriënteren. De constructie met zijn lange gangen die in de centrale ruimte van de Harvester uitmonden, geeft ten slotte ook aanleiding tot strategische vuurgevechten.

Capitol City is dankzij de komst van de Harvester in tweeën gespleten. Je kunt het ravijn enkel oversteken via een tokkelbaan of via de omvergevallen wolkenkrabber. Tuimel je erin, dan sterf je gelukkig niet. Wel krijg je schade en word je langzaam naar boven gebracht - waarbij je een zeer makkelijk doelwit bent. Experimenteren dus, maar met mate. Dat geldt ook voor de nieuwe 'point of interest' Survey Camp, gelegen tussen Epicenter en Skyhook. Respawn probeert je hier vooral naartoe te lokken door nieuwe wapenrekken die bepaalde wapens gegarandeerd aanbieden. Nog een nieuw element om in acht te nemen wanneer je over een dropstrategie nadenkt.

Apex Legends Season 4 feature - World's Edge heeft enkele opvallende nieuwe locaties gekregen.

Over maps gesproken: voor fans van Apex' oorspronkelijke map Kings Canyon is er heel goed nieuws met betrekking tot de wijzigingen aan Ranked Play. Ranked spelen vindt in Season 4 namelijk in twee helften plaats. De start van elke helft betekent een rank reset, terwijl beide helften zich op verschillende maps afspelen. Van 3 februari tot 23 maart speel je ranked op World's Edge, maar van 24 maart tot 5 mei keert Kings Canyon terug in de Ranked playlist. Het enthousiasme van spelers voor de herhaaldelijke terugkeer van King's Canyon, maakt duidelijk dat de map nog steeds een unieke aantrekkingskracht bezit.

Voor de allerbeste spelers van Apex vindt er bovendien een grote wijziging plaats. Respawn introduceert namelijk de Master Tier, waar alle spelers met meer dan 10.000 RP een plaatsje krijgen. Behoor je echter tot de top 500 beste spelers op jouw platform naar keuze, dan krijg je toegang tot de Apex Predator Tier. De structuur wijzigt dus lichtjes om competitieve spelers nog meer aan te moedigen. Met de introductie van Revenant, de wijzigingen aan World's Edge en de vooruitblik van Series 3 van de Ranked Play, heeft Apex Legends weer genoeg frisse content. Hoewel de game minder dynamisch is dan het immer wijzigende Fortnite noch de hardcore avonturen van PUBG aanbiedt, blijft Apex Legends een verdomd sterke battle royale. Vooral de nadruk op teamwerk blijft schitteren terwijl Apex Legends zijn tweede levensjaar ingaat. Het is reikhalzend uitkijken naar wat de toekomst nog brengt.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Carl Vander Maelen avatar

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Reacties