Skip to main content

Apex Legends Season 15 reikt naar de maan

Alles over de Eclipse update.

Dit artikel is geschreven door Joël Nicola.

Het afgelopen jaar kon je in Apex Legends op Storm Point al in tropische sferen fraggen. Het nieuwe, vijftiende seizoen genaamd Eclipse introduceert een spiksplinternieuwe map genaamd Broken Moon. Ook wordt Catalyst - een nieuwe defensieve Legend - aan het rooster toegevoegd. Ten slotte is er goed nieuws voor wie onder het gewicht van zijn of haar portemonnee lijdt: aankopen kan je nu aan vrienden cadeau doen. Hieronder lees je alle details over de nieuwe toevoegingen.

De blikvanger in Apex Legends: Eclipse is de nieuwe map Broken Moon. Die map bevindt zich op Cleo, de maan van de planeet Boreas die decennia geleden door een komeet is geraakt. De resulterende gebroken maan bood een unieke kans om met terraforming-technieken te experimenteren. Bijgevolg ontstond een atmosfeer en werd een deel van Cleo in een weelderig groen paradijs omgetoverd. Net als bij de voorgaande mappen wordt ook hier gespeeld met een contrasterend thema, in dit geval hemel en hel. Het hemelse, exuberante deel staat tegenover de resterende locaties van deze zwevende rots. Daar vind je hoofdzakelijk helse, industriële bouwwerken tussen de rotspartijen gevestigd.

Bekijk op YouTube

Ook qua gameplay belooft ontwikkelaar Respawn enkele nieuwe elementen op Broken Moon. Zo is niet alleen de map zelf groter dan World’s Edge, er komen ook grotere, opvallende locaties. Het beoogde gevolg daarvan is dat ‘hotdroppen’ minder aantrekkelijk wordt en dat je meer kans hebt om een basisuitrusting bij elkaar te rapen alvorens je het gevecht aangaat. Ook het interlocatiereizen wordt aantrekkelijker. De nieuw geïntroduceerde Zip Rails stellen je namelijk in staat om nog voor de eerste gevechtscirkel meerdere locaties te bezoeken. Deze hangende achtbaanrit heeft begin- en eindstations en moet tot een ‘High Risk, High Reward’-spelervaring leiden. De grotere locaties en Zip Rails lijken voor een aanzienlijk dynamischere Early Game-ervaring te zorgen.

Verder introduceert Season 15 een nieuw speelbaar personage. Catalyst is het gevolg van een inclusieve samenwerking en is de eerste transvrouw in Apex Legends. De ‘Techno Witch’ - zoals het team haar liefkozend noemt - dankt haar defensieve capaciteiten aan de hoeveelheid ‘ferrofluid’ die ze met zich meedraagt. Het is een visueel overdonderend defensief personage. Via haar passieve vaardigheid gebruik je ferrofluid om deuren te verstevigen. Daarnaast kan je met haar Tactical Ability een puntige mat neerleggen die tegenstanders schade toebrengt. Ten slotte is er Dark Veil, haar Ultimate. Daarmee zet je een hoge muur neer die tegenstanders vertraagt en gedeeltelijk verblindt wanneer ze er doorheen lopen. Catalyst is niet het meest inventieve personage, maar wel heel effectief. Haar Ultimate is namelijk een antwoord op de ‘scan meta’ die je momenteel in veel potjes tegenkomt aangezien Bloodhound en Seer niet door haar muur kunnen scannen.

Tot slot komen er heel wat cosmetische toevoegingen. Je kunt nu stickers op elk healing item plakken die je de kans geven om elk aspect van de game naar jouw smaak aan te passen. Je hoeft dit ook niet langer uit eigen zak te bekostigen. ‘Gifting’ maakt namelijk zijn debuut in Eclipse. Geheel in lijn met de aankomende kerstgeest kan je straks bundels en andere gekochte cosmetische items aan je vrienden cadeau doen. De stickers zijn echter wel een zeer minimale toevoeging. Als het doel hier is om je de mogelijkheid te bieden om healing items naar wens aan te passen, dan zouden daadwerkelijke healing item skins meer toereikend zijn.

Respawn Entertainment heeft met Apex Legends goud in handen en elke nieuwe map is een reden om de vlag uit te hangen. Het is voor Battle Royales immers niet vanzelfsprekend om zo gestaag goede mappen uit te brengen. Eclipse zal hier geen uitzondering op worden. De toevoeging van stickers is weliswaar redelijk suf, maar dat mag de pret niet drukken. Broken Moon lijkt visueel een welgekomen, in sci-fi gegronde afwisseling te worden die bovendien door de grotere locaties en Zip Rails voor een dynamischere Early Game kan zorgen. Verder is Catalyst een visueel overdonderd personage met vrij doorsnee defensieve capaciteiten die zeer effectief zijn tegen de frustrerende scan-meta. Eclipse lijkt dan ook meer hemels dan hels te worden.

De Apex Legends Season 15 update is vanaf 1 november beschikbaar.

Read this next