Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends Season 11 brengt je in tropische sferen.

Alles over de Escape Update.

Elk einde is het begin van iets nieuws. Dat geldt ook voor het tiende seizoen van Apex Legends, want op 2 november neemt Season 11 het stokje over. Het nieuwe seizoen gaat onder de noemer Escape en bevat onder meer een nieuwe map, personage, wapen en de nodige tweaks. Hoog tijd om alles op een rijtje te zetten voor je.

Voor de Escape Update zijn alle ogen vooral op de nieuwe map gericht. Stormpoint is een tropisch eiland dat zijn naam dankt aan de onheilspellende storm die op de achtergrond woedt. Toch is het een overwegend zonnige map die met zijn azuurblauwe zee en aanlokkelijke stranden uitstekend als verre droombestemming in reisbrochures door kan. Het eiland wordt verder gedomineerd door rotspartijen en flora. Er zijn in de map uiteraard ook de nodige opvallende locaties te vinden, waaronder een bliksemafleider, onderzoekscentrum, satellietschotel en de langste zipline in de game die je naar de top brengt.

Stormpoint is tevens meteen de grootste map in Apex Legends; 15 procent groter dan World's Edge. De enorme rotspartijen dwingen je daarnaast tot veel verticaliteit. Om die grote afstanden af te leggen, heeft Respawn Entertainment op het eiland Gravity Canons geplaatst die de Jump Balloons vervangen. Het verschil is dat je nu naar vaste punten gelanceerd wordt. Een vliegende schietschijf ben je overigens niet zomaar, want ook in de lucht kun je al je wapens, items en vaardigheden gebruiken. Daarnaast maken de Tridents hun comeback, dus je bent mobiel genoeg om snel tot actie over te gaan.

Een andere interessante toevoeging zijn Wildlife Nests. Tussen de dieren waar Stormpoint rijk aan is, vind je onder meer Prowlers. Het gaat hier niet om de gelijknamige SMG, maar om de roofachtige viervoeters uit Titanfall 2. Hun nesten worden met hand en tand door de volwassen predators verdedigd, maar met upgrades en consumables als beloning is het het risico waard. Hetzelfde geldt voor spinneneieren her en der op het eiland, hoewel je arachnofobie pas getest wordt wanneer je erop schiet. Tot slot vind je in de lucht nog Flyers die ook nog wat verrassingen met zich meedragen. Met de toevoeging van gevaarlijke dieren belooft de omgeving nog dynamischer dan voorheen te worden.

Elk Apex Legends Season gaat gepaard met een nieuw speelbaar personage en daar is het elfde seizoen geen uitzondering in. De nieuwste aanwinst van het rooster met Legends is Ash. Die humanoïde bevat de geest van Dr. Reid die in haar nieuwe robotlichaam in een transcendente strijd verwikkeld is. De ontwikkelaar heeft wederom inspiratie uit het Titanfall-universum gehaald, aangezien Ash de tweede boss in Titanfall 2 is. Met de toevoeging van deze badass Legend komt de teller alweer op negentien speelbare personages te staan.

Ash is een Legend die het beste agressief gespeeld kan worden. Dankzij haar passieve vaardigheid Marked For Death zie je tijdelijk Death Boxes op de kaart. Wanneer ze echter de Data Knife in zo'n box steekt, krijg je ook te zien waar de moordenaars zich op dat moment bevinden. Ash heeft daarnaast als Tactical Ability de Arc Snare, een elektrisch geladen projectiel dat tot impact langzaam beweegt. Eenmaal 'gevangen' in het bereik van het wapen kun je amper nog ontsnappen. Tot slot is er Phase Breach. Met deze Ultimate open je net als Wraith een portaal, maar een die je direct naar een doelwit brengt. Ash lijkt ideaal om gevechten te initiëren en continu druk uit te voeren.

Het elfde seizoen van Apex Legends bevat bovendien een nieuw wapen. De Combat Advanced Round (afgekort C.A.R.) SMG is een oude bekende uit Titanfall en onderscheidt zich door zijn hybride vuurmodus. Je kunt namelijk tussen Light en Heavy Round wisselen. De C.A.R. SMG heeft daarnaast een hoge rate of fire en is sterk in hipfire te hanteren, maar de keerzijde van de medaille is de recoil. Door de flexibiliteit van de nieuwe submachine kan dit wel eens tot een van de meest gebruikte wapens in de game uitgroeien.

Met ruim honderd miljoen spelers is Apex Legends een razendpopulaire battleroyaleshooter. Om die grootschalige interesse continu te prikkelen, heeft Respawn Entertainment een sterke troef achter de hand. Voor Season 11 tapt de ontwikkelaar namelijk weer royaal uit het Titanfall-vaatje. De Escape Update brengt onder meer Stormpoint als grootste map van de game, personage Ash als agressieve onruststoker en C.A.R. SMG als veelzijdig wapen. Proost!

Apex Legends Season 11 is vanaf 2 november speelbaar.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article
Follow a topic and we'll email you when we write an article about it.

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties