Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends map - Kings Canyon Hot Zone, Supply Ship, Respawn Point en Supply Drops

Alles wat je moet weten over de map van Apex Legends.

De Apex Legends map is een iets andere map dan je wellicht in battle royale-games gewend bent. Het voelt namelijk meer als een samenklontering van verschillende multiplayermaps dan een grote openwereld aan. In positieve zin, welteverstaan.

Kings Canyon is een relatief kleine map. Exacte afmetingen zijn tot nu toe onbekend, maar je hebt al redelijk snel alle hoeken van de map ontdekt. Je kunt natuurlijk zelf op ontdekking uit, maar hier lees je alles wat je over de map moet weten.

Op deze pagina:


Wil je meer weten? Start eens bij de 55 Apex Legends tips die we voor je hebben. Ook maken we je wegwijs in de Apex Legends map en vertellen we je alles over de Apex Legends characters. Op zoek naar de beste loot? Hier vind je de beste wapens en attachments in Apex Legends of de beste gear, granaten en health items in Apex Legends.


Apex Legends map Kings Canyon details

Voordat we dieper op de hotspots van de map ingaan, vind je hieronder een afbeelding van de map:

Kings Canyon: de map van Apex Legends.

Kings Canyon kent zeventien locaties met een naam. Elke locatie is uniek en heeft veel weg van een old-school multiplayermap. Als gevolg daarvan trek je vooral van locatie naar locatie en dwaal je dus in vergelijking met andere battle royale-games minder in 'niemandsland' rond. Uiteindelijk sluit elke locatie naadloos op omliggende gebieden aan waardoor het zeer overtuigend als één geheel aanvoelt.

Wat zijn echter de beste locaties voor loot? Hieronder onze bevindingen tot dusver:

Kings Canyon high-tier loot zones

 • Airbase
 • Artillery
 • Bunker
 • Repulsor
 • Relay
 • Runoff
 • Swamps
 • The Pit
 • Thunderdome
 • Water Treatment

Kings Canyon mid-tier loot zones

 • Bridges
 • Cascades
 • Skull Town
 • Slum Lakes
 • Wetlands

Kings Canyon low-tier loot zones

 • Hydro Dam
 • Market

Apex Legends Hot Zones, Supply Ships, Respawn Points en Supply Drops in Kings Canyon

Nu je de belangrijkste locaties van de map weet, is het zaak om de andere features in de smiezen te hebben. Naast de beste loot zone locaties zijn Hot Zones, Supply Ships, Repsawn Beacons en Supply Drops belangrijke plekken in de map.

Apex Legends Hot Zones

Hot Zones herken je aan de kleine blauwe cirkels op de map. Dat zijn gebieden waarin je meer én betere loot dan normaal vindt. Het is daarnaast de enige plek waarin je een wapen met alles erop en eraan tegen het lijf kunt lopen.

In de Hot Zone krijg je tevens extra XP voor kills. Wil je dus direct actie en zo snel mogelijk XP pakken? Dan weet je waar je moet zijn.

Apex Legends Supply Ships

Supply Ships zijn de grote luchtschepen die over de map vliegen, vergelijkbaar met het luchtschip waar je bij de start uit springt. Ook hier vind je loot van hogere kwaliteit.

Direct bij de start zie je al zo'n Supply Ship over de map rondvliegen, die je (weliswaar met de juiste timing) altijd springend kunt bereiken. Het turquoise Supply Ship-icoontje op de map is de plek waar het luchtschip uiteindelijk naartoe gaat en boven blijft zweven.

Gedurende een match spawnen meer Supply Ships periodiek op willekeurige locaties in de map. Je kunt die vanaf de grond via ziplines bereiken.

Apex Legends Respawn Beacons

Respawn Beacons zijn groen gemarkeerd. Je ziet ze altijd als groene vierkantjes op de minimap of als groene stippen op de main map. Ook handig: in-game schijnt er altijd een groene lichtstraal vanuit de hemel op Respawn Points.

Respawn Beacons hebben een uniek doel. Als een teamgenoot dood is - dus echt afgemaakt nadat hij of zij geknocked is - is het nog niet definitief over. Je pakt de Banner uit zijn of haar Death Box en brengt die naar een van de 28 Respawn Points. Eenmaal terug in de game verdwijnt de Respawn Beacon.

Let op: je respawnt altijd zonder wapens, ammo en equipment. Die ligt nog steeds in je Death Box opgeborgen, tenzij iemand anders die in de tussentijd geloot heeft. Gelukkig vind je meestal Supply Crates rondom zo'n Respawn Point.

Voorbeeld van een Supply Drop in Apex Legends.

Apex Legends Supply Drops

Supply Drops zijn speciale drops die zo nu en dan op willekeurige plaatsen in de map landen. In elke Supply Drop vind je altijd drie items, zodat je alles eerlijk kunt verdelen - of alles voor jezelf houdt, dat mag natuuurlijk ook.

Naast normale Supply Drops kan Lifeline met haar ultimate een Care Package oproepen. In principe verschilt die niet met de normale Supply Drops, maar het lijkt er toch op dat haar Care Package iets minder vaak top-tier loot bevat.


Krijgt Apex Legends in de toekomst nieuwe maps?

Kings Canyon speelt direct vanaf de release erg lekker, maar voelt toch een beetje klein aan. Elke match duurt dan ook meestal 15 tot 20 minuten. Ook heb je al redelijk snel elk plekje in de map verkend.

Wees echter niet bang voor sleur. "Er komen nieuwe maps, nieuwe modi, nieuwe personages, nieuwe wapens, nieuwe skins", laat Vince Zampella van Respawn Entertainment weten.

Wanneer er een nieuwe map komt, is echter nog koffiedik kijken. Maar dat er nieuwe maps komen, staat hoe dan ook vast.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Yvo Kieviet avatar

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Reacties