Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Apex Legends cross-play plaatst pc-spelers in afzonderlijke lobby

Tenzij je zelf een pc-speler in je team hebt.

Als Apex Legends later dit jaar naar de Switch komt en cross-play krijgt, nemen spelers op de console het alleen op tegen andere pc-spelers als er ook een pc-speler in je team zit. Dat laat software engineer Jake Smullin van Respawn Entertainment weten via TikTok.

Enkele consolespelers waren bezorgd dat pc-spelers online games zouden domineren als de game cross-play krijgt. Dat zou de game voor hen verpesten. Met het bovenstaande antwoord stelt de ontwikkelaar die spelers gerust, cross-play zal enkel een impact hebben als je zelf met pc-spelers een team vormt.

Cover image for YouTube video11 things we really like about Apex Legends

"We willen iets opklaren over cross-play. Je zal uitsluitend in cross-play lobbies met pc-spelers terechtkomen als je een pc-speler in je team hebt. Veel console-spelers maakten zich hierover zorgen, maar dat hoeft niet. Iedereen zou eerder enthousiast moeten zijn," aldus Jake Smullin.

Apex Legends is niet de enige Battle Royale waar pc-spelers voor problemen zorgen. Zo verpestten pc-cheaters eerder Call of Duty: Warzone. Dat loste Infinity Ward op door Call of Duty: Warzone cheaters in een afzonderlijke lobby te plaatsen.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Apex Legends

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Glenn Nouws avatar

Glenn Nouws

Contributor

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Reacties