Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Anthem release officieel uitgesteld tot 2019

Bio-werkelijk?

Ontwikkelaar BioWare heeft laten weten dat de release van Anthem officieel wordt uitgesteld tot 2019. De game lanceert volgens de studio in de lente.

Eerder dook al het gerucht op dat Anthem niet meer in 2018 lanceert. BioWare was aanvankelijk van plan om de game 'eind 2018' uit te brengen. De studio geeft nu aan dat de ontwikkeling van Anthem 'voorspoedig' versloopt, maar dat er ook een 'adempauze' nodig is.

"We zien dit niet als een uitstel. We hebben ervoor gekozen om Anthem in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2018 te lanceren. De uiteindelijk releasedatum wordt bepaald op basis van specifieke overwegingen, niet op basis van gereedheid."

"We zijn momenteel op schema en zijn er ook van overtuigd dat we de game op de door ons bepaalde releasedatum kunnen uitbrengen", aldus EA-baas Andrew Wilson in een gesprek met investeerders.

Anthem is vorig jaar officieel onthuld. Een eerste trailer wekt de indruk dat de game een third-person actie-RPG is.

Wil je meer weten? Hier lees je over de Anthem release, gameplay en alles wat we weten.

Onderwerpen in dit artikel

Volg onderwerpen en we e-mailen je wanneer we iets nieuws publiceren over dit onderwerp.  Beheer de instellingen voor je meldingen.

Over de auteur
Mathijs Proos avatar

Mathijs Proos

Redacteur

Mathijs heeft een voorliefde voor eigenzinnige spelwerelden en eindeloos lange dialogue trees. Is ook een ongegeneerde bordspellenfanaat.

Reacties