Skip to main content

Anthem kopen - 5 dingen die je moet weten

Exo-zoet.

Na eenmaal te zijn uitgesteld is BioWare's nieuwste game eindelijk gelanceerd, dus poets je Javelin en boek een enkeltje richting de wereld van Anthem. Hier lees je vijf dingen die je over de game moet weten.

Hier lees je Sander zijn Anthem review.

Anthem bevat een eenvoudig Guild-systeem

Waar je in elke andere online multiplayergame een guild moet opzetten om gemakkelijk met je vrienden te spelen, hoeft dat in Anthem niet. Het Alliance-systeem groepeert je automatisch met de mensen uit je vriendenlijst. Je werkt dan samen aan een hoger Alliance level, wat meteen inhoudt dat je regelmatig beloond wordt met geld. Hoe meer vrienden, hoe meer poen.

Aan het eind van iedere expeditie zie je hoeveel Alliance XP je verdient hebt en in welke tier je je bevindt. Iedere nieuwe tier geeft je weer nieuwe beloningen, bovenop de beloningen die je iedere maandag dankzij de top vijf spelers binnen je Alliance krijgt.

Anthem bevat een eenvoudig Guild-systeem.

Anthem krijgt maandelijkse updates

Ontwikkelaar BioWare voorziet de game straks met regelmaat van updates. Sterker nog, volgens de roadmap gaat Act 01: Echoes of Reality al in maart van start. Die akte bestaat uit drie updates en bevat volgens de ontwikkelaar meerdere nieuwe verhaalmissies, co-op content en een evenement dat mogelijk een flinke impact op Bastion heeft.

Ook staan er nog twee andere aktes op de planning, maar daar is vooralsnog niets over bekendgemaakt; zelfs geen releasedatum. Wel zijn er geruchten dat de end-game om verschillende Cataclysms draait: de superstormen die in eerdere trailers al getoond werden. "Anthem is een game die niet eindigt," aldus BioWare.

Anthem krijgt maandelijkse updates. In maart gaat Act 01: Echoes of Reality van start.

Anthem beloont je met unieke wapens

Ook al lijkt het alsof Anthem slechts een handjevol wapens heeft, uiteindelijk zijn er toch een aantal unieke wapens te vinden. Vanaf Masterwork (item lvl 40) kun je speciale wapens met unieke bonussen en uiterlijk verwachten. Wel wordt aangeraden om op de Grandmaster moeilijkheidsgraad te spelen, want dan heb je de meeste kans om Masterworks en Legendary wapens te vinden.

Zo is er het wapen Avenging Herald die ervoor zorgt dat je wapen meer schade doet wanneer je zweeft. Ontzettend interessant als je de Storm Javelin gebruikt, of het wapen Ralner's Blaze dat je vijanden na een korte hit streak in de fik zet. Probeer dus vooral te experimenteren als je straks met je vrienden de Strongholds bestormt.

Anthem beloont je met unieke wapens, zoals Masterworks en Legendaries.

Anthem laat je de Javelins aanpassen

Ook al is je Freelancer nagenoeg onzichtbaar in de game, je kunt Javelins tot in de puntjes personaliseren met verschillende kleuren, materiaalgebruik zoals leer, plastic, platinum, katoen, animaties, stickers. Maar er zijn ook verschillende borstplaten, helmen en andere onderdelen te koop die je kunt mixen en matchen. Wel moet je hiervoor Anthem Coins of Shards betalen. Die coins kun je gewoon in-game verdienen, maar waarschijnlijk gaat dat wel eventjes duren. De snelste manier blijft door middel van Shards die je met je zuurverdiende euro's koopt.

Uiteindelijk zijn er vier verschillende Javelins die je naar hartelust mag aanpassen. De Storm, Colossus, Interceptor en Ranger bevatten namelijk ieder unieke onderdelen en de kans is groot dat BioWare steeds meer nieuwe skins, materialen, kleuren, animaties en stickers aan de game blijft toevoegen. Grind on!

Anthem laat je je Javelins tot in de puntjes aanpassen.

Anthem vijanden geven geen XP

Voor het neerschieten van monsters, Outlaws en ander gespuis krijg je in Athem geen XP (ja, dat lees je goed). Je levelt door 'feats' te behalen, kleine achievement-achtige doelen. Zoals het reviven van teamgenoten, het vinden van collectibles en het scoren van Critical Hits. Dat lijkt vreemd, maar het moet spelers aansporen om meer activiteiten te ondernemen. Vooral gezamenlijk, want met samenspel verdien je extra XP. Probeer ook de moeilijkheidsgraad omhoog te schroeven, want ook dan krijg je meer XP.

Anthem vijanden geven geen XP.

Kun je niet wachten om zelf met de game aan de slag te gaan? Onder meer hier kun je Anthem en de Anthem Legion of Dawn Edition bestellen.

Read this next